Artikel top billede

(Foto: Tawanda Razika/Pixabay)

Microsoft smider kæmpe millionbeløb efter Ukraine og har nu brugt tre milliarder siden krigens udbrud

Microsoft har annonceret, at man vil bruge flere penge på Ukraine-krisen, og det bringer selskabets totale forbrug siden krigens udbrud op på tre milliarder kroner.

Microsoft vil udvide støtten til Ukraine, og derfor har selskabet netop annonceret, at man vil bruge 100 millioner dollar – svarende til omkring 745 kroner – mere på gratis teknologisk support til landet.

Dette skal "sikre, at offentlige myndigheder, kritisk infrastruktur og andre sektorer i Ukraine kan fortsætte med at drive deres digitale infrastruktur og betjene borgerne gennem Microsoft Cloud," skriver tech-gigantens næstkommanderende Brad Smith i en meddelelse.

Siden krigens udbrud har Microsoft nu brugt 400 millioner dollar – svarende til tre milliarder kroner – på støtte til Ukraine.

"Siden krigen begyndte i februar, har Microsoft og andre teknologivirksomheder ydet hidtil uset teknologisk bistand til regeringen og befolkningen i Ukraine," skriver Brad Smith.

Microsofts støtte har omhandlet support til cloud, cybersikkerhed, støtte af nonprofitorganisationer, data og støtte til internationale organisationer, der hjælper Ukraine og bekæmper krigsforbrydelser mod civile og støtte til Microsoft-ansatte, der yder frivilligt arbejde, som hjælper Ukraine.

Det skriver Brad Smith i meddelelsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere