Artikel top billede

(Foto: Lunar)

Danske Lunar taber "helt som forventet" halv milliard kroner i 2021

Lunar ender på et minus på en halv milliard kroner for 2021, hvor alle sejl var sat ind på yderligere vækst. Selskabet forventer endnu et minus i 2022.

Det koster penge at holde vækstmotorerne hos danske Lunar velsmurte.

Det fremadstormende fintech-selskab kommer ud af 2021 med et minus på over en halv milliard kroner på bunden, viser Lunars netop offentliggjort regnskab.

Helt præcist lyder bundlinjen på minus 515 millioner kroner efter skat.

"Det negative økonomiske resultat var forventet, da Lunar har investeret massivt i vækst, opkøb og lancering af nye produkter," lyder det i årsrapporten.

Lunars ledelse gør samtidig opmærksom på, at en positivt månedlig indtjening, som blev forventet i den seneste årsrapport, ikke materialiserede sig på grund af førnævnte fokus på vækst, men også som følge af de omfattende restriktioner, verden under corona-krisen har været ramt af.

Lunar ser samtidig tilbage på et hæsblæsende 2021, der foruden en række store opkøb af Paylike og Lendify, også bød på yderligere investeringer i selskabet på 2,3 milliarder kroner.

Lunar Group havde per decemeber 2021 over 400 ansatte og mere end 400.000 kunder på tværs af Danmark, Sverige og Norge.

For 2022 forventer Lunar fortsat kontant fokus på vækst og nye produkter. Forventningen er endnu en negativ bundlinje - her et minus på mellem 200 til 300 millioner kroner.

Du kan læse hele Lunars årsrapport for 2021 her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere