Artikel top billede

(Foto: Michael Parulava)

Derfor nægter denne it-virksomhed at trække sig ud af Rusland: ”De ville fejre det, hvis vi lukkede”

Internetinfrastruktur og sikkerhedsvirksomheden Cloudflare vil ikke forlade Rusland. De forklarer hvorfor.

Mens it-virksomheder, store som små, har travlt med at indstille eller helt at droppe aktiviteterne i Rusland, vælger to af internettets nøglevirksomheder, Cloudflare og Akamai, at blive i det sanktionsramte land.

Begge virksomheder påpeger i stedet, at det vil skade det russiske folk, hvis de indstillede ævred.

På internetinfrastruktur- og sikkerhedsvirksomheden Cloudflares blog forklarer administrerende direktør, Matthew Prince, at man vil fortsætte i Rusland, til trods for mange opfordringer til at forlade landet.

”Vi konkluderer her, at Rusland har behov for mere internet-adgang, ikke mindre”, forklarer han.

”Vi har oplevet en voldsom vækst i forespørgsler fra russiske netværk til de globale medier, et tegn på at almindelige russiske borgere vil have nyheder ud over dem der bliver vist i Rusland”,

Drastisk russisk lov

I Rusland har styret strammet grebet omkring landets mediet og deres diskurs. Blandt andet med en omstridt ’Fake News’ lovgivning, der truer mediet med tårnhøje bøder, for brug af uønskede vendinger og begreber omkring landets invasionskrig.

Hos Cloudflare har man igennem de seneste år oplevet forsøg på at blokere for services og kunder i landet.

At indstille vores services ville både begrænse adgangen til informationer udenfor landet og gøre det betragteligt sværere for regeringskritikere at værne sig mod styret.

”Faktisk tror vi, at den russiske regering ville fejre det, hvis vi lukkede for services i landet. Vi sætter stor pris på den ånd som de mange ukrainere, der beder it-selskaber om at boykotte Rusland, udover. Men når det Cloudflare grundlæggende tilbyder, er et mere åbent, privat og sikkert internet, tror vi på, at det ville være en fejl at lukke ned for vores services,” lyder det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere