Artikel top billede

(Foto: The Presidential Office of Ukraine)

Ukraines præsident med direkte opfordring til Microsoft, SAP og Oracle: Luk helt ned for jeres produkter i Rusland

Den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskyj vil have tech-giganterne til at lukke ned for deres systemer i Rusland således, at de ikke længere vil fungere i landet. Flere af de vestlige tech-kæmper har allerede meddelt, at de vil trække sig ud. "Der er kun sort og hvidt, godt eller ondt," lyder det fra Volodymyr Zelenskyj.

Den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, opfordrer nu en række tech-giganter til at lukke ned for deres produkter i Rusland for at hjælpe med at stoppe krigen i Ukraine.

Det skriver præsidenten på Twitter.

Han mener ikke, at tiden er til "halve beslutninger".

"Der er kun sort og hvidt, godt eller ondt! Du er enten for fred eller støtter den blodige russiske aggressor til at dræbe ukrainske børn og kvinder," skriver han og fortsætter:

"Microsoft, Oracle, SAP, stop med at supporte jeres produkter i Rusland, stop krigen!"

Microsoft har tidligere på måneden valgt at indstille salget af alle nye produkter og services i Rusland.

SAP har allerede meddelt, at selskabet vil trække sine forretninger helt og af Rusland og stoppe alle aktiviteter i landet.

Oracle har også meddelt at selskabet vil trække sig ud af landet.

Ifølge mediet Theregister var det dog SAP's oprindelige udmelding, at selskabet fortsat vil tilbyde service til sine eksisterende kunder.

"Vi vil fortsætte med at betjene vores eksisterende kunder inden for rammerne af vores kontraktmæssige forpligtelser og så vidt sanktioner og eksportkontrolrestriktioner tillader det, men vi vil ikke acceptere nye ordrer eller anmode om nye forretninger," udtalte SAP's CEO Christian Klien ifølge mediet i en meddelelse, som nu er blevet opdateret.

Hos Oracle er det endnu uklart, hvad der vil ske med, dem, der allerede har en kontrakt med selskabet.