Massere af nyt Apple-grej: :Læs om den nye store MacBook Air 15" og den mægtige Apple Mac Pro

Artikel top billede

(Foto: Microsoft PR)

Microsoft opruster til det hybride arbejdsmarked med en række nye funktioner til Teams, Outlook og PowerPoint – Se listen her

Microsoft satser fortsat på, at hybride arbejdsmarked er fremtidens arbejdsmarked, og derfor har selskabet nu annonceret en række opdateringer, som skal følge den strategi.

Microsoft fortsætter med at satse på, at arbejdsmarkedet efter coronakrisen fortsætter med at være hybridt.

Derfor har selskabet nu annonceret en række opdateringer til tre programmer, som ofte bruges i arbejdssammenhæng – nemlig Teams, Outlook og Powerpoint for at blive bedre rustet til det kommende arbejdsmarked i takt med, at flere medarbejdere vender tilbage til kontoret, mens mange samtidig arbejder hjemme.

Den hybride arbejdsplads er generelt et stort fokusområde for selskabet, hvilket divisionschef i Microsoft Danmark, Tanya Helene Christensen, tidligere har fortalt Computerworld i starten af måneden og uddybede, at folk i Danmark også er særligt glade for fleksibiliteten.

"Vi har alt andet lige et land, hvor folk er glade for at arbejde meget hjemme også," siger Tanya Helene Christensen.

Ifølge hende er der større behov for nemmere kommunikationsformer, da flere typer af erhverv tager den form for arbejde til sig, hvilket også er grunden til, at Micrisift generelt er begyndt at fokusere mere på frontlnjemedarbejdere.

"Det hænger måske sammen med, at virksomheder måske er begyndt med at kigge på den klassiske informationsmedarbejder og nu er nået dertil, hvor resten af organisationen også har brug for at kunne arbejde mere fleksibelt og kunne kommunikere med resten," siger Tanya Helene Christensen.

I denne omgang opdateringer er der et stort fokus på mødeoplevelser og oplæg fra Microsofts side, og netop dette område er også et område, hvor Microsoft oplever vækst fra kunderne.

"Her ser vi en kæmpe vækst. Vi ser virksomhederne investere massivt i møderum for at understøtte, at mange medarbejdere ønsker at beholde muligheden for at holde sig fleksible på arbejdspladsen," har Tanya Helene Christensen tidligere sagt om blandt andet forbedring af brug af spacial audio og kunstig intelligens under møder.

Møder og fremlæggelser er i fokus

Microsoft annoncerer i en meddelelse, at der er tale om følgende funktioner:

  • I slutningen af marts udkommer et preview af Teams Connects shared channel, som gør det muligt at samarbejde med personer, som ikke er en del af samme organisation, i et fælles work space.

  • For at forbedre møder, som er delt op i hjemmearbejdende og folk på kontoret, har Microsoft udgivet et peview af Teams Frontrow-funktion, som er et nyt mødelayout til Teams Rooms. Der vil med funktionen frontrow blive sat stort fokus på at sætte mennesker frem på skærmen under møder, så deltagere i højere grad kan se vedkommendes kropssprog, har Tanya Helene Christensen tidligere fortalt Computerworld.

  • Det nye AI-drevne Microsoft Surface Hub 2 Smart Camera bruger automatisk framing-teknologi til at justere Teams’ videofeed, for at deltagere kan se hinanden på bedst mulig vis.

  • Sprogtolkningsfunktionen i Teams gør det muligt for Teams at livetolke og konvertere, hvad en person siger, til et andet sprog i næsten realtid. Mødearrangøren kan tildele , hvem i mødet, der skal oversættes og vælge op til 16 sprog, mens deltagerne vil høre oversættelsen.

  • Microsoft Whiteboard i Teams kommer mere end 50 nye skabeloner, kontekstuelle reaktioner og muligheden for at åbne eksisterende boards og samarbejde om dem med eksterne i Teams-møder.

  • Microsoft Loop annonceres til Outlook. Når folk svarer på en mødeindkaldelse i Outlook vil er komme en ekstra mulighed, hvor deltagere vælger om de møder fysisk op eller deltager virtuelt.
  • Der tilføjes over 1.800 nye 3D-emojis til diverse Microsoft-beskedtjenester og en skin tone selector, så brugere selv kan vælge emojiens udseende.

  • Også hos PowerPoint kommer der nyt. Her kombineres funktionerne cameo og recording studio. Dette vil gøre det muligt for oplægsholdere at præsentere sit PowerPoint Live i Teams, uanset om vedkommende deltager i mødet eller ej.

  • Microsoft Viva introducerer en ny funktion kaldet inspiration library, som udkommer som preview sammen med Viva Insights appen i Teams. Funktionen er designet til at give ledere inspiration om lederskab gennem kilder som Harvard Business Review og Thrive.