Artikel top billede

Rusland lukker med omgående virkning for Facebook og Instagram

En russisk domstol har nu dømt Facebook og Instagram skyldig i ekstremistisk aktivitet. Adgangen til platformene lukkes med omgående virkning i Rusland.

Facebook og Instagram er nu forbudt i Rusland, efter at en russisk domstol har dømt Meta, der ejer de to platforme, for skyldig i "ekstremistisk aktivitet."

Det skriver Reuters.

Kendelsen betyder et forbud mod Metas sociale platforme på russisk territorium, men vil dog ikke påvirke Metas beskedtjeneste WhatsApp.

Nedlukningen af Metas sociale platforme sker med det samme som følge af dommen.

Forbuddet kommer blandt andet efter, at Meta har ændret i sine regler, så brugere i visse lande nu må opfordre til vold mod russiske soldater i Ukraine.

Metas advokat Victoria Shakina havde tidligere fortalt retten, at virksomheden ikke udøvede ekstremistiske aktiviteter og var imod "russofobi," som det er blevet beskyldt for.

Meta har endnu ikke kommenteret på sagens udfald.

Ifølge Reuters havde Facebook sidste år 7,5 millioner brugere i Rusland, og WhatsApp havde 67 millioner, mens Instagram har sagt, at forbuddet vil påvirke 80 millioner brugere i Rusland.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere