Artikel top billede

Rusland lukker med omgående virkning for Facebook og Instagram

En russisk domstol har nu dømt Facebook og Instagram skyldig i ekstremistisk aktivitet. Adgangen til platformene lukkes med omgående virkning i Rusland.

Facebook og Instagram er nu forbudt i Rusland, efter at en russisk domstol har dømt Meta, der ejer de to platforme, for skyldig i "ekstremistisk aktivitet."

Det skriver Reuters.

Kendelsen betyder et forbud mod Metas sociale platforme på russisk territorium, men vil dog ikke påvirke Metas beskedtjeneste WhatsApp.

Nedlukningen af Metas sociale platforme sker med det samme som følge af dommen.

Forbuddet kommer blandt andet efter, at Meta har ændret i sine regler, så brugere i visse lande nu må opfordre til vold mod russiske soldater i Ukraine.

Metas advokat Victoria Shakina havde tidligere fortalt retten, at virksomheden ikke udøvede ekstremistiske aktiviteter og var imod "russofobi," som det er blevet beskyldt for.

Meta har endnu ikke kommenteret på sagens udfald.

Ifølge Reuters havde Facebook sidste år 7,5 millioner brugere i Rusland, og WhatsApp havde 67 millioner, mens Instagram har sagt, at forbuddet vil påvirke 80 millioner brugere i Rusland.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere