Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Microsoft giver center til IT-Universitetet

Microsoft vil fremover med en ny aftale med IT-Universitetet i hånden vil Microsoft levere et nyt udviklingscenter samt tæt iværksætter-rådgivning til universitets studerende. Den nye aftale knytter selskabet tæt til universitet, som glæder sig over at fået en stor spiller indenfor i varmen.

Innovation, forskning og udvikling er vejen frem, mener Microsoft, som åbner både sin pengepung og favnen for IT-Universitetet og dets studerende.

Sammen med en række fremtrædende internationale Microsoft-pinger har selskabets danske topchef, Jørgen Bardenfleth, onsdag underskrevet en hensigtserklæring, der sikrer universitetet stor bevågenhed fra Microsofts side.

Nyt Microsoft-laboratorium

Det betyder, at der nu åbner et særligt Microsoft-laboratorium på IT-Universitet.

Det nye laboratorium er en udløber af det særlige udviklingscenter til uafhængige udviklingsselskaber, som Microsoft netop har åbnet i Vedbæk.

Centeret kommer til at indeholde en række pc'er med de seneste nye udviklingsværktøjer.

- IT-Universitetets center vil blive målrettet de studerende, men kommer ellers til at ligne centeret i Vedbæk meget. Jeg forestiller mig da også, at Microsoft vil anvende det under spidsbelastninger, når centeret i Vedbæk er fyldt op, siger Jørgen Staunstrup, forskningschef på IT-Universitetet.

Han betegner aftalen som "meget vigtig" for universitetet.

Tæt på virkeligheden

- Man kommer tættere på virkeligheden af at samarbejde med eksterne parter. Det er vigtigt for forskningen, at man tager udgangspunkt i noget, som både virksomhed og universitet finder vigtigt. På den måde kan vi levere synlige resultater og ikke kun artikler til videnskabelige tidsskrifter, siger han.

IT-Universitet har i mindre målestok allerede samarbejdet med Microsoft/Navision i flere år om et udviklingsprojekt, der sigter mod at nytænke hele den måde, som forretningssystemer fungerer på.

- Resultaterne fra de første års samarbejde med IT-Universitetet har været positive og har medvirket til at styrke udviklings-aktiviteterne hos Microsoft i Vedbæk, siger Niels Bo Theilgaard, udviklingschef i Microsoft Business Solutions.

Som led i aftalen stiller Microsoft sig også til rådighed, når det gælder iværksætteri, hvor IT-Universitetet er den københavnske gren af Danmarks Iværksætterakademi.

Her har regeringen betinget sig en vis privat medfinansiering.

Den leverer Microsoft nu delvist - blandt andet ved at medfinansiere den håndfuld ph.d-studerende, der er tilknyttet skolen samt ved at levere software og rådgivning af forskellig karakter - blandt andet til skolens speciale-skrivende.

- Microsoft stiller desuden medarbejdere til rådighed til for eksempel at rådgive om markedsføring, der jo er et vigtigt element i en ny-etableret virksomhed, siger Jørgen Staunstrup.

Berører ikke Linux
IT-Universitet har allerede et laboratorium, der forsker i Microsoft-udfordreren Linux. Det berører imidlertid ikke den nye aftale med Microsoft, mener Jørgen Staunstrup.

- Vi er jo et universitet og ikke en kommerciel virksomhed, og derfor vælger vi ikke side. Det er klart mit indtryk, at Microsoft er et modent firma, der forstår dette, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere