Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Apple åbner for produktion af iPhones i Indien / Digitalt konsulenthus lander solidt regnskab / Elon Musk dropper Twitters bestyrelse

Apple åbner for produktion af iPhones i Indien. Digitalt konsulenthus lander solidt regnskab. Elon Musk dropper Twitters bestyrelse. TikToks omsætninger slår rekord.

Godmorgen til ugens anden morgen-briefing med Jakob Schjoldager bag tasterne.

Vi springer direkte ud i dagens gennemgang af de korte it-nyheder fra ind- og udland.

Apple åbner for produktion af iPhones i Indien

Din kommende iPhone 13 kan være produceret i Indien. Apple har nemlig valgt at begynde produktionen af den seneste iPhone i landet.

Det fortæller den amerikanske it-gigant ifølge Reuters.

Årsagen er for at reducere afhængigheden af den kinesiske forsyningskæde, hvor selskabets iPhones og andre produkter i dag bliver produceret. Mere præcist i Taiwan hvor Apple har en kontrakt med selskabet Foxconn.

Indien er verdens næststørste smartphonemarked. Foruden den seneste iPhone planlægger Apple også at producere kommende iPads i landet, skriver nyhedsbureauet.

Digitalt konsulenthus lander solidt regnskab

Selskabet Novicell kan notere sig en solid vækst i omsætningen i det seneste regnskab som virksomhed netop har præsenteret.

Her ender bruttoresultatet på 173 millioner. En stigning på mere end 70 millioner kroner siden 2017. Det sker ifølge selskaet selv på trods af store investeringer i det forgangende år.

”Det har kostet nogle læringspenge at oparbejde de rette kompetencer i en platform, som i høj grad kommer til at definere udviklingen af commerce-løsninger blandt førende virksomheder de kommende år. Vi er blandt de første i Danmark, der kan bygge Commercetools-løsninger, og der er slet ingen tvivl om, at det vil give os en konkurrencemæssig fordel. Vi kan se, at vi allerede nu vinder opgaver, fordi vi har investeret i udviklingskompetencer,” siger Per Kirchner, adm. direktør i Novicell i en meddelelse.

Elon Musk dropper Twitters bestyrelse

Vi bliver ved de sociale medier, hvor en af verdens rigeste mænd Elon Musk for få uger siden købte godt 10 procent af det sociale medie Twitter.

Men på trods af ejerskabet, så dropper Elon Musk planerne om at blive en del af Twitters bestyrelse.

Det var ellers ventet af Tesla-rigmanden ville blive en del af bestyrelsen, men planerne er nu pludselig ændret, skriver Reuters.

Opkøbet af Elon Musk betyder, at han ejer aktiemajoriteten i Twitter.

Et medie som han selv ynder at bruge i stor stil og bruger ofte platformen til at komme ud med sine mere eller mindre kontroversielle synspunkter.

TikToks omsætninger slår rekord

Den globale kæmpesucces TikTok har på få år oparbejdet en omsætning der er større end konkurrenterne Twitter og Snapchats til sammen.

Video-appen, der særlig blev populær under corona-nedlukningen, forventes at tredoblet omsætningen i løbet af 2022 og ende på 11 milliarder dollar.

Det skriver Reuters.

Appen er gratis at bruge og derfor kommer den enorme omsætning fra reklameindtægter fra appens mere end én milliard brugere verden over.

TikTok er ejet af det kinesiske selskab ByteDance og netop ejerskabet har givet store bekymringer særligt i Europa, hvor opbevaringen af brugernes data tidligere er blevet kritiseret.