Artikel top billede

Hackere udnytter iPhone-fejl ved gammel iOS til at sprede spyware

En nyfunden nul-klik fejl i iMessage på iPhone bliver udnyttet til udbredelse af spyware.

Cybersikkerhedsefterforskerne Citizen Lab har opdaget en zero-click udnyttelse i iMessage, som kan bruges til at installere NSO Group-spyware på iPhones.

Det skriver Bleepingcomputer.

Sikkerhedsfejlen påvirker nogle versioner af Apples styresystem til iPhone før iOS 13.2. Den senest tilgængelige version er iOS 15.4.

Ifølge mediet er fejlen, som går under navnet Homage, blevet brugt til at rette spyware mod 65 personer – heriblandt catalanske Europaparlamentarikere samt journalister og jurister.

Også EU-kommissionen og den britiske regering formodes at have været mål for disse angreb, som har stået på siden 2017.

Citizen Lab har nu overleveret alle resultater af undersøgelsen til Apple, som nu kan efterforske problemet og se, om der er behov for yderligere handlen.

Der er endnu ikke beviser for at kunder, som bruger de nyeste versioner af iOS, er i farezonen for Homage-angreb.

Spywaren indsamler tekstbeskeder, lytter til opkald, samler adgangskoder, sporeplacering og kan give adgang til kamera og mikrofon på enheden.

"Krypterede opkald og chats kan også overvåges. Teknologien kan endda bevare adgangen til ofrenes cloud-konti, efter infektionen er afsluttet," skriver Citizen Labs.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere