Artikel top billede

Hackere udnytter iPhone-fejl ved gammel iOS til at sprede spyware

En nyfunden nul-klik fejl i iMessage på iPhone bliver udnyttet til udbredelse af spyware.

Cybersikkerhedsefterforskerne Citizen Lab har opdaget en zero-click udnyttelse i iMessage, som kan bruges til at installere NSO Group-spyware på iPhones.

Det skriver Bleepingcomputer.

Sikkerhedsfejlen påvirker nogle versioner af Apples styresystem til iPhone før iOS 13.2. Den senest tilgængelige version er iOS 15.4.

Ifølge mediet er fejlen, som går under navnet Homage, blevet brugt til at rette spyware mod 65 personer – heriblandt catalanske Europaparlamentarikere samt journalister og jurister.

Også EU-kommissionen og den britiske regering formodes at have været mål for disse angreb, som har stået på siden 2017.

Citizen Lab har nu overleveret alle resultater af undersøgelsen til Apple, som nu kan efterforske problemet og se, om der er behov for yderligere handlen.

Der er endnu ikke beviser for at kunder, som bruger de nyeste versioner af iOS, er i farezonen for Homage-angreb.

Spywaren indsamler tekstbeskeder, lytter til opkald, samler adgangskoder, sporeplacering og kan give adgang til kamera og mikrofon på enheden.

"Krypterede opkald og chats kan også overvåges. Teknologien kan endda bevare adgangen til ofrenes cloud-konti, efter infektionen er afsluttet," skriver Citizen Labs.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?