Massere af nyt Apple-grej: :Læs om den nye store MacBook Air 15" og den mægtige Apple Mac Pro

Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

10 politikredse har gennem to år brugt ressourcer på at efterforske samme svindelhjemmeside

Gennem to år har mere end 10 ud af Danmarks i alt 14 politikredse brugt ressourcer på uafhængigt af hinanden at efterforske samme svindelhjemmeside. Centerchef for politiets it-kriminalitets-afdeling svarer på kritikken.

Når cyberkriminalitet bliver anmeldt, ryger det - alt efter karakteren - ind til en af det danske politis cyberkyndige enheder - det kan være enten National Cyber Crime Center (NC3) eller Nationalt Center for It-Kriminalitet (NCIK).

Men i en særlig sag om en svindelplatform er det nu kommet frem, at mindste 10 af de danske politikredse på samme tid har brugt ressourcer på at efterforske samme sag - uahængigt af hinanden.

Det skriver DR.

Hen over de sidste to år har politiet modtaget mindte 48 anmeldelser fra borgere, der er blevet svindlet for i alt 12 millioner kroner gennem bitcoin-hjemmesiden Qteck.io.

Anmelderne troede, at de gennem siden købte bitcoins og andre værdipapirer, men da de ville trække deres penge ud, ville Qteck ikke udvbetale summerne.

Hver af anmeldelserne er i stedet for at blive samlet i én efterforskningssag blevet behandlet lokalt i den kreds, som hver anmelder bor i.

Og denne metode møder kritik. Til DR siger politiforsker Adam Diderichsen fra Københavns Professionshøjskole:

"Problemet er, at hvis man først har spredt sagerne ud i kredsene, så opdager man måske ikke, at den sag, man sidder og efterforsker i én kreds, hænger sammen med en sag, som nabokredsen efterforsker eller en kreds et helt andet sted i landet."

I DRs podcastserie om bitcoin-bedraget forholder NCIK's centerchef Jesper Kracht sig til kritikken:

"Vi gjorde politikredsene opmærksomme på, at uagtet at nogle af de her Qteck-sager måske hænger sammen, så skal de være opmærksomme på, at de ligger i forskellige politikredse. Og det er ikke optimalt. Det er vi fuldstændige enige i," lyder det.

Politet har efterførlgende slået efterforskningenn af de 48 anmeldelser sammen i én enhed, oplyser National Enhed for Særlig Kriminalitet (NSK), som LCIK hører under.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere