Artikel top billede

Advarer mod farlig bug i Windows: Myndigheder skal patche inden 10. maj

De amerikanske myndigheder har sætter nu fokus på en sikkerhedsfejl i Windows.

Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) i USA advarer nu mod en sikkerhedsfejl i Windows.

Der er tale om en bug i Windows Print Spooler.

Det skriver Bleepingcomputer.

Sårbarheden, som har Common Vulnerabilities and Exposures (CVE)-nummeret CVE-2022-22718, påvirker alle versioner af Windows, skriver mediet.

Sårbarheden kan dog rettes, da Microsoft kom med en løsning ved Patch Tuesday tilbage i februar. Derfor bør brugere, som er opdateret, være sikret.

Fejlen gør, at trusselsaktører kan udnytte den til at foretage et angreb med lav kompleksitet uden brugerinteraktion.

Microsoft har måtte lukke flere sikkerhedshuller i Windows Print Spooler de seneste 12 måneder. Seneste den kritiske sårbarhed ’PrintNightmare’.

CISA tilføjede i sidste uge en sikkerhedsfejl i Windows Common Log File System Driver til sin liste over trusler kaldet Known Exploited Vulnerabilities. Denne fejl blev rettet ved denne måneds Patch Tuesday.

Tre uger til at rette

Amerikanske føderale myndigheder har pligt til at sørge for, at deres systemer er fri for disse sikkerhedsfejl, og CISA har nu givet frem til 10. maj til at få lappet hullerne.

CISA opfordrer også alle organisationer generelt til at få fikset bristen.

Myndigheden har udover Print Spooler-fejlen og Log File System-fejlen også fornyeligt tilføjet sikkerhedsbrister i Whatsapp Stack Buffer og Zimbra Collaboration Suite til sin liste.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere