Artikel top billede

Advarer mod farlig bug i Windows: Myndigheder skal patche inden 10. maj

De amerikanske myndigheder har sætter nu fokus på en sikkerhedsfejl i Windows.

Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) i USA advarer nu mod en sikkerhedsfejl i Windows.

Der er tale om en bug i Windows Print Spooler.

Det skriver Bleepingcomputer.

Sårbarheden, som har Common Vulnerabilities and Exposures (CVE)-nummeret CVE-2022-22718, påvirker alle versioner af Windows, skriver mediet.

Sårbarheden kan dog rettes, da Microsoft kom med en løsning ved Patch Tuesday tilbage i februar. Derfor bør brugere, som er opdateret, være sikret.

Fejlen gør, at trusselsaktører kan udnytte den til at foretage et angreb med lav kompleksitet uden brugerinteraktion.

Microsoft har måtte lukke flere sikkerhedshuller i Windows Print Spooler de seneste 12 måneder. Seneste den kritiske sårbarhed ’PrintNightmare’.

CISA tilføjede i sidste uge en sikkerhedsfejl i Windows Common Log File System Driver til sin liste over trusler kaldet Known Exploited Vulnerabilities. Denne fejl blev rettet ved denne måneds Patch Tuesday.

Tre uger til at rette

Amerikanske føderale myndigheder har pligt til at sørge for, at deres systemer er fri for disse sikkerhedsfejl, og CISA har nu givet frem til 10. maj til at få lappet hullerne.

CISA opfordrer også alle organisationer generelt til at få fikset bristen.

Myndigheden har udover Print Spooler-fejlen og Log File System-fejlen også fornyeligt tilføjet sikkerhedsbrister i Whatsapp Stack Buffer og Zimbra Collaboration Suite til sin liste.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere