Artikel top billede

(Foto: Michael Parulava)

Hackere får kontrol over russisk stats-tv og lukker det russiske ’YouTube’

Pro-ukraniske hackere får ændret i russisk tv's programoversigt, mens det russiske YouTube lægges ned.

Ruslands stærkt kontrollerede mediebillede blev noget anderledes den 9. maj, dagen for landets årlige ’sejrsdag’, den stigende politiserede markering af landets sejr over Nazityskland i anden verdenskrig.

Under transmitteringen af den russiske præsident Putins sejrsparade fik pro-ukrainske den russisk statstv-kanal ’Russia TV’ programoversigt, hvor samlige programmet blev udskiftet med budskabet:

”I har blodet fra tusindvis af ukrainere og hundredvis af myrdede børn på jeres hænder. TV’et og myndighederne lyver. Nej til krig”.

Søgemaskiner fra både Google og dennes russiske pendant Yandex, begyndte hurtigt at sprede budskaberne videre, skriver it-sikkerhedsmediet Bleeping Computer.

Alt imens led det russiske svar på amerikanske YouTube, RuTube, et angreb, der tvang tjenesten offline.

På siden lyder beskeden, at sitet er ved at blive vedligeholdt, mens både mobil, web og app-interfaces døjer med at streame-video.

Angrebet karakteriseres som værende ’voldsomt’, mens der fortsat ikke udsigt til at tjenesten igen er på benene.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere