Artikel top billede

(Foto: Michael Parulava)

Hackere får kontrol over russisk stats-tv og lukker det russiske ’YouTube’

Pro-ukraniske hackere får ændret i russisk tv's programoversigt, mens det russiske YouTube lægges ned.

Ruslands stærkt kontrollerede mediebillede blev noget anderledes den 9. maj, dagen for landets årlige ’sejrsdag’, den stigende politiserede markering af landets sejr over Nazityskland i anden verdenskrig.

Under transmitteringen af den russiske præsident Putins sejrsparade fik pro-ukrainske den russisk statstv-kanal ’Russia TV’ programoversigt, hvor samlige programmet blev udskiftet med budskabet:

”I har blodet fra tusindvis af ukrainere og hundredvis af myrdede børn på jeres hænder. TV’et og myndighederne lyver. Nej til krig”.

Søgemaskiner fra både Google og dennes russiske pendant Yandex, begyndte hurtigt at sprede budskaberne videre, skriver it-sikkerhedsmediet Bleeping Computer.

Alt imens led det russiske svar på amerikanske YouTube, RuTube, et angreb, der tvang tjenesten offline.

På siden lyder beskeden, at sitet er ved at blive vedligeholdt, mens både mobil, web og app-interfaces døjer med at streame-video.

Angrebet karakteriseres som værende ’voldsomt’, mens der fortsat ikke udsigt til at tjenesten igen er på benene.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere