Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Elon Musk vil lukke Donald Trump tilbage ind i Twitter-varmen / Tech-virksomheder vil skrotte den gammeldags bankoverførsel / Instagram og Facebook forsøger sig nu med NFT’er

Morgen-briefing: Elon Musk vil lukke Donald Trump tilbage ind i Twitter-varmen / Tech-virksomheder vil skrotte den gammeldags bankoverførsel / Instagram og Facebook forsøger sig nu med NFT’er

Godmorgen, goddag og velkommen til Computerworlds morgen-briefing onsdag den 11.maj 2022, nøjagtig et kvart århundrede efter at IBM’s supercomputer ’Big Blue’ slog den regerende verdensmester Gary Kasparov i hans mester-disciplin: Skak.

Det markerede dagen, hvo computere for første gang fik skovlen under mennesker og menneskelig intelligens. Siden har computere og kunstig intelligens fået overtaget i alskens spil fra Go, Starcraft, Pacman og Poker.

I dagens oversigt, signeret af nyhedsvært Niels de Boissezon, ser vi på Trumps mulige comeback på Twitter, folder Instagrams krypto-planer ud og ser på en tjeneste og et stykke hardware, der vil lette livet på kontoret gevaldigt.

Elon Musk vil lukke Donald Trump tilbage ind i Twitter-varmen

Den forhenværende amerikanske præsident, Donald Trump, har udsigt til, at hans blokering fra det soiciale medie Twitter bliver ophævet.

Det melder den amerikanske rigmand og med al sandsynlighed kommende ejer af selskabet, Elon Musk.

”Jeg vil ophæve den permanente blokering,” sagde han ved et bil-relateret event afholdt af Financial Times.

”Jeg mener at det var en fejltagelse, for det har fremmedgjort en stor del af landet og i sidste ende har det ikke forhindret Donald Trump i at ytre sig,” lød det fra rigmanden, som i dag også leder en stribe øvrige virksomheder som Tesla, SpaceX og The Boring Comp.

Han peger samtidig på, at hans opkbø af Twitter ikke er på plads endnu: ”Jeg ejer ikke Twitter endnu. Så det er ikke noget, som helt sikkert vil ske, fordi, hvad hvis jeg nu ikke ejer Twitter?”

Donald Trump blev blokeret fra Twitter og en stribe andre sociale medier og tjenester ovenpå angrebet på den amerikanske kongres, opildnet af Trump og hans Twitter-adgang til 80 millioner følgere.

Trump har dog overfor finansmediet CNBC afvist, at vende tilbage til Twitter og vil i stedet fokusere på hans eget medie, ’Truth Social’.

Tech-virksomheder vil skrotte den gammeldags bankoverførsel

Hos it-virksomhederne Visma Dinero og Aiia vil man gøre bankoverførsler enklere, så der ikke længere skal jongleres med beløb, registrerings- og kontonummer, når der skal betales en faktura.

De to virksomheder lancerer en ny løsning, som fungerer som et link, der dirigerer kunden til ens netbank, hvorfra betalingen kan gennemføres med et klik – Aiia’s ’Click’n’Pay’ løsning.

Linket kan blive sendt med kanaler som sms eller e-mail.

”Vi vil tage det bedste fra vores samarbejde med MobilePay, hvor to af tre fakturaer betales indenfor 48 timer, og gentage succesen med kontooverførsler. Vi skal gøre det så nemt, at vores brugeres kunder får lyst til at lave en kontooverførsel,” fortæller Visma Dineros administrerende direktør Martin Buch Thorborg og fortsætter:

”Betalingsflowet skal være så simpelt og effektivt, at de små virksomheder hurtigst muligt får deres betaling. Halvdelen af de 77.000 virksomheder, som bruger Dinero, har en årsomsætning på mindre end en kontanthjælp. De er i udgangspunktet pressede økonomisk og har behov for likviditet, ellers knækker de nakken,” siger han.

Instagram og Facebook forsøger sig nu med NFT’er

Meta, moderselskabet til den store sociale platforme Facebook og Instagram, melder ud, at der nu forsøges med de såkaldte NFT’er (non-fungibles tokens) – nogle krypto-baserede emner, som vil kunne fremvises og deles.

Inde i Instagram Stories vil det blive muligt at se NFT’erne i en ’augmented reality’ visning.

Sammen med understøttelsen af NFT’erne vil der inkluderes adgang til tredjeparts krypto-wallets som Rainbow, MetaMask og Trust Wallet samt flere, mens der vil understøttes blockchains som Ethereum, Polygon og Flow samt Solana i anden ombæring.

En lignende funktion til Facebook er også på vej i anden ombæring lyder det, i et opslag fra Meta-direktør Mark Zuckerberg.

Dette trådløse headset når helt ud til parkeringspladsen

Kontorets trådløse headset er ofte begrænset til at fungere i eller omkring ens siddeplads. Bevæger man sig længere væk, skratter eller ryger forbindelsen.

Jabras nyeste pro-headset, Engage 55, satser på at kunne tilbyde trådløs forbindelse over hele 150 meter, så du kan have en ’walk-n-talk’ eller et smut ud til P-pladsen og stadigt være forbundet hele vejen.

Headsetet byder samtidig på features som aktiv støjreduktion af tale og lyd, mens der bydes på features som ’SafeTone 2.0’, der automatisk justerer lydniveauet i opkaldet og blokerer for alt for høje lyde.

Inde i headsettet er der indbygget sikkerhed, som DECT niveau C kryptering, som fungerer i samspil med den medfølgende Link 400 USB-adapter.

Prisen debuterer ved 1.905 kroner eksklusive moms.