Artikel top billede

(Foto: Sam Oxyak)

Rusland dropper at frakoble sig det internationale internet

Da krigen i Ukraine startede, tydede det på, at Rusland kunne være i gang med at frakoble sig det globale internet. Det afkræfter de russiske myndigheder dog nu.

Rusland har blokeret mange vestlige hjemmesider og sociale og endnu flere, efter krigen i Ukraine startede. Og der var også forlydender om, at landet ville frakoble sig det globale internet, men det sker ikke, skriver Reuters.

Det startede, da styret i Rusland ville have alle hjemmesider i landet til at skifte DNS.

Ifølge den uafhængige belarussiske nyhedstjeneste Nexta – som holder til i Polen – krævede Rusland nemlig, at alle russiske websites fra i dag 11. marts skal være overgået til det russiske DNS-system.

Nexta skrev i dette opslag på Twitter, at Rusland har indledt ‘aktive forberedelser til afkobling af det globale internet.’

"Senest 11. marts skal alle servere og alle domæner være overflyttet til den #russiske zone," lyder det sammen med et dokument, som angiveligt dokumenterer dette.

Det bliver dog ikke til noget, meddeler Ruslands minister for massemedier og kommunikation, Maksut Shadaev, som nu påtaler situationen.

"Vi ønsker ikke at lukke os for nogen," siger han ifølge Reuters og fortsætter:

"Tværtimod mener vi, at Rusland bør forblive en del af det globale netværk."

Samtidig fortæller han, at landet heller ikke har planer om at lukke Youtube.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere