Artikel top billede

(Foto: Stillness InMotion)

Interpol beder virksomherne om hjælp til at kaste lys over gigantisk mørketal på cybersikkerhedsområdet

På årsmødet i World Economic Forum rakte Interpol ud til de private virksomheder for at få hjælp: Der er et stort hul i myndighedernes datasæt som kun erhvervslivet kan lappe.

Verden hærges af cyberangreb. Men en stor del af disse ligger i absolut mørke. For virksomheder går sjældent til myndighederne, når de har været ude for en hændelse.

Men det skal der laves om på, mener Jürgen Stock, der står i spidsen for Interpol.

Ifølge mediet Finans udtaler Stock:

"Truslen er stigende. Men vi skal have data. Vi har brug for jeres anmeldelser, for ellers er vi blinde. Vi er nødt til at få lukket det hul, så vi kan udveksle viden. For angrebenes karakter kan ændre sig fra dag til dag og fra uge til uge."

Opfordringen fra Jürgen Stock faldt under en paneldebat på årsmødet i World Economic Forum i Davos.

Ifølge en ny rapport, der blev offentliggjort i forbindelse med eventet i Davos havde hver organisation, der deltog i rapporten, i gennemsnit oplevet 270 angreb gennem 2021.

Antallet af ransomware-angreb steg med 151 procent i de første seks måneder af 2021. Og mere end 100 forskellige former for ransomware er lige nu trusler mod virksomheder.

Trods de høje tal, mener Jürgen Stock dog, at det maks er 10 procent af disse angreb der kommer myndighederne for øre.

Nogen af myndighedernes største udfordringer, i kmpen mod cyberkriminalitet er først og fremmest geografien og myndighedernes struktur, som er nationalt bestemt.

De kriminelle kan arbejde globalt, da de i cyberspace kan ignorere landegrænser og gå efter mål, dr er valgt på andre mere dynamiske parametre.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere