Artikel top billede

Anmeldelse: Spillet der solgte millioner er tilbage

Spillet der solgte millioner af Wii-konsoller og sendte digital sport lige ind i familiestuen, har nu endelig fået en efterfølger på Switch.

Nintendo har over flere konsol-generationer fortalt at de ikke har lyst til at konkurrere med Sony og Microsoft når det gælder konsollernes tekniske hestekræfter. I stedet har den Mario-giganten gentagende gange fortalt at de hellere vil satse på unikke oplevelser, rettet mod et bredere publikum.

Man kunne have været fristet til at tro at den slags blot var en omgang øregas, men Nintendo har flere gange bevist at der er handling bag ordene, ikke mindst med det oprindelige Wii Sports der med dets udbud af forskellige, lettilgængelige sportsgrene blev en gigantisk succes for den japanske udvikler.

Derfor er det også en smule overraskende at der foruden den direkte efterfølger Wii Sports Resort og Wii Sports Club fra 2013, ikke er blevet brugt kræfter på at vække serien til live igen. Det ændrer sig dog nu.

Spirituel efterfølger til Wii

Nintendo Switch Sports er den spirituelle efterfølger til Wii Sports og opskriften har ikke ændret sig særlig meget siden den oprindelige lancering. Man bydes derfor denne gang på seks forskellige sportsgrene, der alle er gengivet med bevægelses-kontrol på en måde hvor alle kan være med.

Tennis, bowling og sværdkamp vender tilbage fra det oprindelige spil, mens fodbold, volleyball og badminton er de tre nye sportsgrene, der hver især lokker med nye spilteknikker og muligheden for at udfordre den nærmest vennekreds.

Har man aldrig prøvet Wii Sports er der alligevel ikke nogen grund til at tvivle på om man kan være med. Via Joy-Con controllernes bevægelsesfølsomme kontrol, spilles de forskellige sportsgrene nogenlunde som i virkeligheden.

Sving ketchen med controlleren

I tennis svinges der således med controlleren for at sende bolden over nettet, og detaljegraden er lige præcis god nok, til at man føler det er muligt at gøre en forskel med de forskellige slags slag. I sværkamp skal der ligeledes svinges med controlleren, men her kan det samtidigt også betale sig at forsøge at læse sin modstander, således at angreb kan pareres og modangreb sættes ind på de rigtige tidspunkter.

Bowling er dog stjerne blandt de tre gengangere fra det oprindelige spil. Det hele er simpelt, men kontrollen tillader både spin, kraft og præcision hvilket gør det overraskende tilfredsstillende at lave en strike. Bowling-delen har også fået et par opdateringer så det nu er muligt at spille op til fire spillere på samme tid, samtidigt med at det også er blevet muligt at krydre det hele med skæve regler og udfordringer.

Kedelig fodbold reddes af badminton

Af de nye sportsgrene er fodbold den kedeligste. Det er tydeligt at Nintendo har kigget i retning af Rocket League, og den overdimensionerede bold, gør at det hele i højere grad føles som en gang kedelig ballondans, der ikke kan nå inspirationskilden til sokkeholderne.

Volleyball er sjovere, men man føler heller ikke her at man selv har mulighed for at gøre en stor forskel via den ugennemtænkte kontrol, og man kommer derfor hurtigt til at overveje om det ikke alt sammen havde været lige så sjovt med en almindelig controller.

Heldigvis redder badminton de nye sportstilføjelser, ved både at oversætte fart, strategi og teknik gennem et tilgængeligt kontrolsystem. Duellerne bliver hurtigt hektiske, og trods at man kan snyde det hele en smule ved at udnytte kontrollen, bliver det først rigtig sjovt hvis de involverede spiller lever sig ind i det og hektisk bevæger sig rundt for at vinde kampen.

Nintendo Switch Sports er absolut bedst hvis man har nogle venner at spille med eller i mod, for som solo-spiller oplevelse får man for hurtigt set hvad pakken har at byde på. Her havde det også gavnet oplevelsen hvis Nintendo havde valgt at opdatere og inkludere flere af sportsgrenene fra Wii Sports Resort.

Den japanske gigant har lovet at golf inden længe står klar som download-udvidelse, således at der vil være syv sportsgrene at give sig i kast med, men indtil da må man stille sig tilfreds med nogle lunke sportsgrene, et par gode gengangere og en virkelig solid ny tilføjelse.

Det er måske ikke lige så originalt og opsigtsvækkende som spillet der startede det hele, men Nintendo Switch Sports er stadig en sjov oplevelse hvis man har god gruppe venner at dele det hele med.


Loading ikon