Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Falck sender droner til Grønland / Næsten hver femte dansk virksomhed arkiverer stadig i ringbind / DXC forlænger 14 års samarbejde med ESA

Falck sender droner til Grønland. Næsten hver femte dansk virksomhed arkiverer stadig i ringbind. DXC forlænger 14 års samarbejde med ESA. Statens It har fundet fejlen der fik kunders hjemmesider til at lukke ned. Stofa stopper salget af tv-bokse.

Godmorgen og velkommen til endnu en morgenfrisk morgen-briefing i denne kort arbejdsuge.

For tredje dag i træk er det Ditte Vinterberg Weng der bringer nyhederne til bordet.

Rigtigt god fornøjelse.

Falck sender droner til Grønland

Frem mod november 2022 skal Falck og Det Grønlandske Sundhedsvæsen afprøve brugen af droner til at transportere medicin og diagnostiske prøver mellem byer og bygder.

Intentionen med projektet er at afsøge, hvordan droner kan styrke sundhedsindsatsen i bygderne, hvor infrastrukturen er en udfordring, og der er langt til nærmeste hospital.

Det bliver beboerne i den grønlandske Region Sermersooq der som de første i Grønland skal afprøve brugen af droner i Sundhedsvæsnet.

”Vi er spændte på, hvordan dronerne kan bidrage til vores sundhedsvæsen og hjælpe de borgere, der bor langt fra nærmeste hospital. Der arbejdes lige nu på at sikre en opsætning, der fungerer godt sammen med de arbejdsgange og processer, som vores sundhedsvæsen allerede er bygget op omkring i dag,” siger chefsygeplejerske i Sundhedsvæsenet i Grønland Ella Skifte.

Konkret skal dronerne transportere medicin som eksempevis antibiotika og diagnostiske prøver fra Dronning Ingrids Hospital i Nuuk til bygderne Kapisillit og Qeqertarsuatsiaat.

”Vi er utrolig glade for samarbejdet med Det Grønlandske Sundhedsvæsen og deres fremsynethed," siger dviklingsdirektør og ansvarlig for droneprojekter i Falck Nicolai Søndergaard Laugesen.

"Det er afgørende erfaringer, vi gør os nu, og det kommer til at danne det fundament, som vores videre implementering af droner i sundhedsvæsnet skal bygge ovenpå.”

Det skriver Falck i en pressemeddelelse til Computerworld.

Næsten hver femte dansk virksomhed arkiverer stadig i ringbind

En undersøgelse foretaget af printer-leverandøren Canon viser, at overraskende mange danske virksomheder hænger fast i gamle vaner.

17 procent af danske virksomheder bruger, ifølge undersøgelsen, stadig fysiske ringbind, når virksomhedens nøgledokumenter skal arkiveres.

Spørgeskemaundersøgelsen, der er foretaget af YouGov på vegne af Canon, viser også, at 59 procent af de adspurgte virksomheder gør brug af fysiske dokumenter, som i større eller mindre grad bliver arkiveret.

Og at omkring en fjerdedel af virksomhederne godkender henholdsvis fakturaer, udlæg, kundetilbud, bestyrelsesreferater og kontrakter fysisk.

”Selv om vi producerer printere og printerløsninger, forsøger vi faktisk at få vores kunder til at tænke meget mere over, hvad der egentlig er nødvendigt at printe," lyder det fra kommerciel direktør i Canon Danmark, Thomas Kronbo.

"Det lyder måske paradoksalt, men der er et kæmpe digitaliseringspotentiale i mange danske virksomheder. [...] At så mange virksomheder stadig bruger ringbind til arkivering, fortæller sin egen historie om, at vi som samfund endnu har et stykke vej at gå,” siger Canon-direktøren.

DXC forlænger 14 års samarbejde med ESA

Den globale it-virksomhed DXC Technology offentliggør i dag, at den forlænger sin kontrakt og samarbejde med den europæiske rumfartsorganisation European Space Agency (ESA).

Gennem den nye og flerårige aftale vil DXC bidrage til ESAs arbejde med at udvikle Europas rumkapacitet.

DXC skal således fortsætte med at levere netværks- og sikkerhedstjenester til ESA's internationale arbejdsstyrke af forskere, ingeniører og it-specialister.

Chris Halbard, der er EMEA-præsident i DXC Technology siger om kontraktforlængelsen:

"Dette er det ultimative eksempel på 'mission-critical', og hvordan en førende global organisation er afhængig af vores eksperter og løsninger til forskning, som bogstaveligt talt er afgørende for verdens fremtid."

Fra Filippo Angelucci, der er ESA's CIO, lyder det:

"At sikre pålidelige kerne-it-tjenester til vores brugerfællesskab har hjulpet os med at fungere uden afbrydelser under Covid-19-krisen. Men den nye normal har også fremskyndet forandringstempoet inden for agenturet og efterspørgslen efter mere avanceret og sikker infrastruktur."

Det skriver DXC i en pressemeddelsel til Computerworld.

Statens It har fundet fejlen der fik kunders hjemmesider til at lukke ned

I løbet af eftermidagen 12. maj 2022 begyndte Statens It at få indmeldinger om, at blandt andet kundernes hjemmesider og Outlook var nede.

Datakommunikationen mellem to datacentre var tilsyneladende blevet afbrudt på grund af en pludseligt opstået stor mængde intern datatrafik.

Denne trafik medførte en nedlukning af centrale netværkskomponenter, der afbrød datakommunikationen mellem datacentrene og afskar dermed brugerne fra netværket.

Nu beskriver Statens It fejlkilden:

Det viste sig at være en fejlkonfiguration af et netværkskort på en server under etablering, samt fejlkonfigurerede netværksporte og et nedlukningsscript, der blev aktiveret ved en fejl.

"Den fejlende server blev isoleret, de berørte netværksporte korrigeret, og scriptet, der medførte den automatiserede nedlukning af netværksforbindelser, er gennemgået og tilrettet på alle dele af infrastrukturen. Derved sikres, at en fejlkonfiguration af en server eller tilsvarende ikke vil kunne forårsage et tilsvarende forløb," skriver Statens It på sin hjemmeside.

Stofa stopper salget af tv-bokse

Nu stopper Stofa salget af tv-bokse helt for i stedet at satse fuldstændig på app-baseret tv.

Fremadrettet kan man i stedet købe enten en Apple TV boks eller en Chromecast med, når man køber Stofas tv-produkter.

Den Norlys-ejede tv- og internetudbyder er ikke ny på app-markedet, og har selv netop lanveret en app, der kan bruges på de Smart tv'er, der kører Android tv.

Fra senior director i Norlys Digital, Sune Holm, lyder det om skiftet:

"Den traditionelle tv-boks har svært ved at matche de moderne tv- og streaming-løsninger, og det er derfor, vi nu skifter strategi. Vi mener, at Apple og Google leverer de bedste og mest fremtidssikrede løsninger på markedet."

Skiftet til udelukkende app-tv bliver dog en glidende overgang, lover Sune Holm.

"I løbet af det næste års tid begynder vi at udfase de ældste udgaver af boksen, som findes i flere forskellige versioner. Vi kontakter kunderne med nærmere information, når vi begynder udfasningen af de ældre tv-bokse," siger Sune Holm.

Det skriver Stofa i en pressemeddelelse til Computerworld.