Artikel top billede

Aflivning af Internet Explorer skaber panik i Japan: Banker og myndigheder fortsat dybt afhængige af den gamle browser

Microsofts aflivning af Internet Explorer for få dage siden har udløst panik i Japan, hvor massevis af myndigheder, banker og fabrikker fortsat af dybt afhængige af den aldrende browser.

Microsofts beslutning om at aflive den 27 år gamle og notorisk kritiserede Internet Explorer-browser skaber panik i Japan.

Microsoft trak onsdag stikket til IE med udsendelsen af den definitivt sidste opdatering til den gamle krikke.

Det gælder websites for myndigheder, finansielle institutioner, industri-spillere og logistiske virksomheder, som alle har ventet til allersidste øjeblik med at finde andre løsninger.

Avisen skriver, at mange af organisationer nu søger professionel hjælp. Mange af dem er nu i en form for panik og er i gang med flytte over til Google Chrome.

“De har vidt det i lang tid, men mange har udskudt at ty til handling,” lyder det fra et software-selskab, der for tiden ifølge avisen oversvømmes af henvendelser.

Her forventer man, at det kan tage flere måneder, inden alting er på plads.

Ifølge Nikkei anvender op mod 49 procent af de japanske organisationer Internet Explorer til en række opgaver.

Mere end en hver femte organisation har endnu ikke fundet ud af, hvordan de skal overgå til en anden browser. I mange tilfælde er de låst af forskellige system-begrænsninger.

Avisen skriver, at det Japans officielle site for statslige indkøb vil skifte væk fra Internet Explorer og til Chrome tirsdag i næste uge, mens andre endnu ikke har lagt nogen planer.