Artikel top billede

Photo by Brina Blum on Unsplash (Foto: Photo by Brina Blum on Unsplash)

Ups – mistede usb-stik med persondata om halv million borgere under druktur

En våd aften med kollegerne betød, at en japansk mand mistede en usb-nøgle med persondata på en halv million borgere fra den japanske by Amagasaki.

Hvad der skulle have været en sjov fredag aften med kollegerne tog en uheldig drejning for en japansk mand, da han undervejs mistede et usb-stik med persondata på en halv million mennesker.

Det oplyste bystyret i den japanske by Amagasaki torsdag.

Ifølge britiske BBC havde manden lagt usb-stikket i sin taske, da han en fredag forlod arbejdet og tog ud for at slukke tørsten med nogle kolleger.

Indeholder skatteoplysninger

Undersvejs mistede han tasken og dermed også stikket, der indeholder navne, fødselsdage og adresser på alle indbyggerne i Amagasaki, der en by, som ligger nordvest for Osaka.

Derudover indeholdte stikket også skatteoplysninger, bankdata og oplysninger om borgere, som modtagere overførelsesindkomster.

Ifølge bystyret i Amagasaki er usb-stikket dog krypteret og beskyttet med en adgangskode.

Der er ifølge BBC tale om en mand i 40’erne, der arbejder for en underleverandør til kommunen.

Herhjemme har vi også set lignede eksempler. Eksempelvis mistede Vejle Kommune i forbindelse med kommunalvalget 2021 et usb-stik med ukrypterede persondata om 92.000 stemmeberettigede borgere i kommunen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere