Artikel top billede

(Foto: Google PR)

Google og Apples nye samarbejde: Nu afskaffer de dit password

Googles password manager får en vigtig opdatering, der kan sikre systemets udbredelse.

En gennemgående trend breder sig blandt tech-giganterne: De vil passwordet til livs.

Seneste store skridt i den retning tager søge- og annoncegiganten Google, hvis password-manager i de kommende måneder står overfor nogle afgørende overhalinger.

Samtidig betyder seneste tiltag, at Google har fået tildelt hidtil uset adgang til Apples økosystem.

Ej blot til Android

Googles nuværende password-system, gør det muligt for Android og Chrome-brugere at undgå at skulle huske og genkalde løsener på tværs af hjemmesider, tjenester og apps.

Annoncegigantens løsning vil dog ikke længere være afgrænset til Googles økosystem. Selskabet oplyser nemlig, at det fremover vil fungere i samspil med Apples iOS-styresystem og dermed være tilgængelig på den populære iPhone.

Nyt til mobilen

Ud over at blive langt bredere tilgængelig vil Googles password-løsning også snart byde på en ny ’Touch to fill’ funktion.

Her er hensigten, at du ved et enkelt tryk kan få oprettet eller anvendt både login og password på mobilens Chrome-browser, på samme vis som det fungerer i dag på selskabets Chrome til desktop browser.

I første ombæring bliver det først Chrome til Android, der får glæde af nyheden.

Ud med det gamle

Googles Password manager vil samtidig øge sikkerheden, ved at undersøge hvorvidt du anvender ældre eller usikre passwords og opfordre til at ændre på dem.

Funktionen bygger videre på Googles nuværende sikkerhedsforanstaltning, som undersøger hvorvidt dine password- eller login-info fremgår i udbredte sikkerhedsbrister.

Præcis hvornår de nye sikkerhedstiltag vil implementeres præciserer Google ikke på sin Chrome-blog.

Det lyder blot, at nyhederne rulles ud over de kommende måneder.