Artikel top billede

Udstyret kan løbende opgraderes for at ende med et mere balanceret hold. (Foto: Nintendo / Thomas Nielsen)

Spilanmeldelse: Mario-banden er klar på grønsværen igen

Det er mange år siden Nintendo sidst har budt på deres egen fortolkning af fodbold, men alligevel virker det hele lidt for genkendeligt.

Det har i lang tid stået klart at Nintendos Switch-konsol er et vaskeægte hit hos verdenspublikummet, der siden konsollens lancering har kunne nyde en lang række Nintendo-klassikere i håndhold form.

En af grundende til den store succes har været den frekvens med hvilken den japanske gigant har været i stand til at udgive nye spiloplevelser, og en af grundene til at det har kunnet lade sig gøre er formodentligt at man flere gange har valgt at genopfriske ældre klassikere og genudgive med lidt skarpere linjer og ekstra indhold.

Det samme kunne have gjort sig gældende for Mario Strikers: Battle League Football, for på trods af at det faktisk er 15 år siden serien sidst så dagens lys, og der faktisk ikke er tale om en genudgivelse, er nyhederne ikke mange i det nyeste kapitel. Heldigvis er det hele dog stadig lettilgængeligt, sjovt og overraskende dybt.

Sporten er fodbold, dog i en futuristisk version, hvor skulderskub og tacklinger kombineres med forskellige opgraderinger fra Mario-universet, hvilket betyder at skildpaddeskjold eksempelvis stadig er noget man bør forsvare sig i mod, når de sendes i ens retning.

Farten er høj og den basale kontrol simpel, hvilket betyder at man inden længe lærer at lave genudgivelses-værdige skud på mål og finter, mens de der ønsker at gå mere seriøst til værks, kan give sig i kast med spillets mere udspekulerede teknikker.

En undvigelsesmanøvre gør eksempelvis at man kan undvige tacklinger, men times den helt rigtig vil den også efterfølgende kvittere med en kortvarig turbo til bentøjet. Andetsteds bør man hele tiden overveje sin tacklinger, da en tackling på en spiller som ikke har bolden, vil resultere i at modstanderen bliver givet en kortvarig bonus som hurtigt kan vende kampen til deres fordel.

Ligesom det også gjorde sig gældende med Mario Tennis Aces, er også Mario Strikers blevet designet med en imponerede dybde for de som ønsker at lære de mange mekanikker, og også her er det imponerende hvor strategisk en kamp kan blive når den spilles mellem to spillere som har styr på alle detaljerne.

Figurgalleriet er ikke stort, men til gengæld har de 10 figurer forskellige styrer og svagheder. Bowser er eksempelvis svær at tage bolden fra når han først har den, men er til gengæld langsom og skal bruge lang tid for at gøre sig klar til et skud på mål.

Styrker og svagheder kan justeres via opgraderinger til figureudstyret, og betalingen falder gennem de sammensparede guldmønter man tjener undervejs.

Desværre har Mario Strikers også på uheldig vis lånt et af de kedelige elementer fra Mario Tennis Aces, for Marios seneste fodbold-eventyr indeholder heller ikke nogen solo-spiller kampagne.

I stedet har man mulighed for at sætte forskellige turneringer op, og trods at det er en fin måde at træne før man vover sig online eller giver sig i kamp med op til 8 menneskelige spillere på en konsol, virker det lidt tyndt at her ikke er en kampagne-mulighed eller lignende.

Tidligere Mario-sportseventyr har budt på rollespilslignende eventyr, hvor der er blevet givet lidt mere kontekst til det hele. Alt den slags er skåret væk i det nyeste Mario Strikers, og så indeholder det nye spil endda fra starten færre figurer end tidligere udgivelser i serien.

Mario Strikers: Battle League Football er en fornøjelig tolkning af fodbold-sporten, og her er timevis af konkurrencefyldt mål-jagt for de som har tænkt sig at dedikere sig til at lære spillets mekanikker, samt søge modstand online.

Man kommer dog ikke uden om at det inholdsmæssigt virker lidt tyndt, hvilket særligt vil gøre sig gældende for de der ønsker at tackle det hele som solo-spiller.


Loading ikon