Artikel top billede

Med det aflange ladeetui er batteritiden op til 15 timer. De små enheder, der stikker ud på hovedtelefonen, er med til at sikre, at de har godt fæste i øret. (Foto: Peter Hyldahl / Computerworld)

Test: In-ear headset til mit tv er en dyr men stor fornøjelse

Test: Familien synes, at du har lyden alt for højt, og den forstår ikke, at actionfilm skal ses med fuld power. Sennheiser har løst problemet med et in-ear headset til dit tv. Og det fungerer ret godt.

Når familiens medlemmer spørger, om lyden virkelig skal være så høj, er svaret et meget klart ja.

Det bliver som regel ikke modtaget så godt. Heller ikke når det sker under tv-avisen, som jeg prøver at forklare, ikke er tekstet, og derfor kan være vanskelig at høre, når der tales i stuen samtidig. Og så daler stemningen endnu et nøk.

Nu har jeg vist manifesteret mig som sur gammel mand, men problemstillingen er ens i mange hjem, hvor mange opholder sig.

Jeg holder fast i, at musik, film og tv skal høres højt. I hvert fald på et niveau, så man kan høre, hvad der sker. For mig er lydkvaliteten lige så vigtig som billedet, og det kan ikke altid forenes med familie eller boligforhold.

Og mange har forsøgt sig med store hovedtelefoner til dit tv. Det er aldrig rigtigt blevet en succes. Men måske har Sennheiser større held.

Helt sin egen

TV Clear skulle være tunet ind til at give en meget klar lydgengivelse, som især egner sig til tv-lyd. Og for at sikre lav forsinkelse (lag og latency) medfølger der egen sender.

Senderen tilsluttes tv'ets optisk digitale udgang (og USB for strøm) og sender uden parring lyden til hovedtelefonen.

Du kan også tilslutte en analog udgang fra tv’et. Det vil jeg dog ikke anbefale, da det betyder en ekstra konvertering fra analog til digitalt. Det vil vøre – og lyder i praksis - bedre, hvis du tilslutter direkte digitalt.

Det fine er også, at du justerer lyden uafhængigt af tv-lyden. Så resten af familien kan sagtens høre tv’et på lav volumen, mens du har høj lyd i ørerne.

Hovedtelefonerne er lidt større end gennemsnittet og har en ekstra lille antenne lignende enhed, der stikker ud. Den sikrer ikke forbindelsen, men at de sidder godt til i øret.

Hovedtelefonerne opleves meget bløde og behagelige i øret. De fylder godt ud, og der følger flere adaptere med lidt forskellig form, der gør, at alle, der prøvede dem i testperioden, fandt dem behagelige.

Både bluetooth og egen sender

Sættet kan også tilsluttes bluetooth, så du kan bruge dem til musik som almindelige hovedtelefoner. Det er en god funktion, når der skal streames fra tablet eller smartphone.

Bluetooth-parring skal ske gennem Sennheisers app og lidt usædvanligt, mens hovedtelefonerne er i lade-etuiet.

Det siger appen i hvert fald. I praksis skal du dog først gennem din smartphones bluetooth-menu, før der er hul igennem.

Der er også ambient aware og alt kan styres via en app. Appen fungerer godt, og når du har fundet dine favoritindstillinger, behøver du ikke åbne den mere.

Alt dette er fint nok, og det bør det også være, da prisen er forrygende 2.999 kroner. Det er altså en pæn sjat for et sæt in-ear hovedtelefoner. Men OK, de er gennemført lavet. Alt fra hovedtelefonen til lade-etuiet er meget flot udført.

Senderen er en billig plastkasse, men den kan sagtens gemmes væk bag tv’et og skal blot danne forbindelsen.

Det er klar tale

Via appen kan du indstille, hvor klar lyden skal være. Der er tydelig forskel, og det er ret let at finde den lydindstilling, der passer dig bedst.

Og til tv-brug er TV Clear altså ret fremragende.

Lyden har ingen forsinkelse, og især tale står meget klart.

Også film har god rummelighed. Ikke som hovedtelefoner, der kan simulere surround. Men stadig ret præcist.

At du så også kan justere, hvor højt du kan høre omgivelserne, giver virkelig mening her. Det er ubehageligt at være i en stue med andre, uden at kunne høre noget som helst andet end tv-lyden.

Til musik på farten er TV Clear også gode, og den klare lyd kommer igen frem her. De har ikke den varme og fylde, som vi finder hos pristilsvarende hovedtelefoner, men de kan bestemt bruges. Der er mange detaljer og et ret neutralt lydbillede.

De napper også et opkald, så alle tjek-bokse er vinget af. Så det er lidt af en hovedtelefon-schweizer-kniv, eller hvad du har lyst til at kalde dem.

Det ændrer ikke ved, at prisen er i den høje ende og her er tale om et ret specifikt produkt. Men har du behovet kan de bestemt anbefales.


Loading ikon