Artikel top billede

(Foto: EU Kommissionen / Xavier Lejeune)

Pricerunner og 40 andre Google-rivaler vil have Vestager til at lægge arm med søgegiganten - igen

Google overholder ikke en fem år gammel EU-ordre om at tillade mere konkurrence på søgegigantens sider med søgeresultater, mener en flok konkurrenter. Nu vil de have Vestager til at tage affære. 

Pricerunner og 40 andre Google-rivaler vil have konkurrencekomissær Margrethe Vestager til at tage affære og sørge for, at Google overholder en EU-ordre fra 2017 om at stoppe med at favorisere Googles egen shoppingservice.

Ordren blev fulgt af en bøde på 2,4 milliarder euro svarende til næsten 18 milliarder kroner. Det skriver Reuters.

Pricerunner og de 40 rivaler - deriblandt britiske Kelkoo og tyske Idealo - hævder, at Google ikke som lovet og beordret har givet ordentlige og fair vilkår for konkurrenter, når der afholdes auktion om de annoncepladser, som vises øverst på en Google-søgeside.

I stedet vil de nu have Vestager til at tage den nyligt EU-vedtagne Digital Markets Act (DMA) i brug. Den træder i kraft til maj 2023 og har til hensigt at tøjle teknologi-giganternes magt, og Pricerunner og de 40 rivaler mener, at Googles handlemåde i forhold til annonceauktionerne strider mod Digital Markets Act.

"Googles fremtrædende indlejring af Shopping Units er en umiddelbar overtrædelse af DMA's forbud mod selvpræference," lyder det fra rivalerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere