Artikel top billede

Gomspace må droppe kæmpekontrakt: Står til at lide “et betragteligt tab”

Aalborg-firmaet Gomspace må suspendere en kontrakt til en oprindelig værdi på 110 millioner kroner efter en konflikt med en kunde.

Det børsnoterede danske satellitfirma Gomspace har måtte droppe en stor kontakt med en kunde efter en konflikt.

Det meddeler selskabet i en pressemeddelelse.

Den suspenderede kontrakt havde en oprindelig værdi på 15 millioner euro eller 110 millioner danske kroner, og selskabet står nu til at lide “et betragteligt tab.”

Kunden har ifølge Gomspace allerede betalt regninger for cirka 22 millioner kroner, mens der er ikke igangsat arbejde for 55 millioner kroner.

Statsligt satellit-projekt

Gomspace oplyser ikke navnet på kunden, men selskabet afslører dog, at det er et stort firma, som skulle bruge Gomspace produkter sammen med en statslig samarbejdspartner i udviklingen af et globalt satellit-projekt.

”Vi er desværre oppe mod et kæmpestort firma, for hvem beløbet er småpenge, der har prøvet at presse os til at levere betydeligt mere end kontraktligt forpligtet og i et betydeligt højere tempo end oprindeligt aftalt,” forklarer Niels Buus, topchef i Gomspace.

Niels Buus betegner situation som “en ærgerlig og frustrerende mavepuster,” og han oplyser at selskabet er klar til at tage juridiske skridt i konflikten.

Gomspace vil nedskrive projektet i det kommende regnskab for tredje kvartal, men selskabet forventer ikke, at det bliver nødvendigt at reducere medarbejderstaben.

Der er cirka 250 ansatte hos Gomspace, der har hovedkvarter i Aalborg og selskabet børsnoteret i Stockholm.
IT-JOB

Politiets Efterretningstjeneste

DevOps-udviklere i PET

Lif Lægemiddelindustriforeningen

IT-supporter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere