Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Dansk spilfirma er med i udviklingen af nyt The Walking Dead-spil / Meta-aktien banker i vejret efter Zuckerbergs massefyringer

Dansk spilfirma er med til at udvikle nyt The Walking Dead-spil. Meta-aktien banker i vejret efter Zuckerbergs massefyringer. Netflix arbejder på live sport-satsning. Fynsk robotvirksomhed modtager ærespris. Renault og Google arbejder på "software-defineret bil".

Godmorgen og velkommen til torsdagens udgave af Computerworlds morgen-briefing.

Bag tasterne sidder Rasmus Ferdinand Ginman, der hækler morgenens kludetæppe af it-relaterede nyheder fra ud- og indland.

Rigtig god læselyst.

Dansk spilfirma er med til at udvikle nyt Walking Dead-spil

Danske 5th Planet Games, firmaet bag skærmtrolden Hugo-spillene, skal være med til at lave det kommende The Walking Dead-spil.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

5th Planet Games A/S har indgået en medfinansieringsaftale med underholdningsgiganten Skybound Entertainment til et The Walking Dead-spil, der endnu ikke har fået et navn.

Spillet skal udvikles i samarbejde med studiet Other Ocean Interactive, der blant andet står bag hittet ”Project Winter.”

”Aftalen er et afgørende øjeblik for 5th Planet Games: At kunne kombinere det massive, globale underholdningsbrand, som The Walking Dead er, sammen med de dygtige folk hos studiet bag Project Winter er en kæmpe bedrift for 5th Planet Games – og for både gamere og TWD-fans,” siger Mark Stanger, CEO hos 5th Planet Games.

Flere detaljer om det nye spil vil blive annonceret i 2023

Meta-aktien banker i vejret efter Zuckerbergs massefyringer

Onsdag morgen amerikansk tid fik de ansatte i Meta-koncernen en trist nyhed.

13 procent af medarbejderskaren skal fyres. Det svarer til 11.000 ansatte i koncernen, der ejer både Facebook og Instagram.

En hård nyhed for medarbejderne var åbenbart en god nyhed for investorerne, der sendte aktien i vejret med små syv procent i onsdagens handel.

Det seneste år er Meta-aktien faldet med omkring 70 procent.

Ifølge flere amerikanske medier er der tale om en af de største fyringsrunder i år - og den største nogensinde for Facebook, der blev grundlagt for 18 år siden.

Netflix arbejder på live sport-satsning

Netflix undersøger muligheder for en storoffensiv indenfor live sports-streaming.

Konkret undersøges investeringsmuligheder inden for transmittering af live sport. Netflix har nemlig budt på streming-rettigheder for en række sportsligaer, skriver Reuters.

For nyligt bød selskabet på rettighederne til ATP tennis touren for visse europæiske lande inklusiv Frankrig og Storbritannien.

Ifølge mediet skulle Netflix være på vej til at byde på andre begivenheder, såsom rettigheder til cykelløb og andre tennisturneringer.

Sidste år var streaminggiganten ligeledes i dialog med World Surf League om at sende live fra surfing-konkurrencer.

Stifter af fynsk robotvirksomhed modtager ærespris

Stifteren af den fynske robotvirksomhed Gibotech har onsdag aften modtaget en hyldest.

Henrik Danevig-Anker fik overrakt prisen som Årets Regionale Temaprisvinder på Fyn ved Årets Ejerleder 2022, lyder ifølge en meddelelse fra selskabet.

Ejerlederen fik overrakt prisen af PwC, Nykredit og Dansk Erhverv ved kåringen i Munkebjerg Business Park i Odense.

Gibotech udvikler, installerer og servicerer højteknologiske automations-, robot- og maskinanlæg og har i de seneste år opnået en førende international position inden for automatisering af processer på hospitaler, lyder det.

"Temaprisen går til Henrik, der har skabt en succesfuld og attraktiv virksomhed med høje ambitioner og fokus på talent, udvikling af kompetente medarbejdere og unik teknologi. Gibotech tiltrækker talenter fra både ind- og udland, hvilket er med til til at positionere Odense som et internationalt anerkendt hub for robotteknologi og automationsløsninger,” udtaler Claus Damhave, partner i PwC i Odense, i meddelelsen.

Renault og Google arbejder på "softwaredfineret bil"

Tilbage i 2018 gik Renault og Google sammen om at skabe et infotainment system til biler baseret på Android-styresystemet.

Nu tager de partnerskabet til næste skridt. Efter planen skal der designes og leveres en digital arkitektur for et mere komplekst koncept, der kaldes for en "software defined vehicle (SDV)," skriver ZDNet.

Partnerskabet skal udvikle avanceret software til biler samt cloud-software, der kan bruges med SDV-platformen.

En SDV vil kunne modtage opdateringer over-the-air, der bygger på Android Automotive-styresystemet og Googles cloud-teknologi.

Renault vil samtidig bruge Googles cloud-teknologi til at opfange data og udføre analysearbejde på den baggrund, lyder det.