Konkurrenter vil udnytte IBM-salg

Umiddelbart vil IBM salg af sin pc-division til kinesiske Lenovo ikke skabe de store rystelser på verdensmarkedet for pc'er, men usikkerhed om Lenovo's evner til at løfte opgaven kan gøre konkurrenterne mere aggresive på kort sigt.

IBM's salg af pc-forretningen for næsten 10 milliarder kroner til kinesiske Lenovo vil skabe lidt usikkerhed i markedet, som konkurrenterne vil forsøge at udnytte. Det vurderer analytiker Anders Elbak fra analysehuset IDC.

- Der kommer noget usikkerhed i markedet, som kan betyde et mindre fald på kort sigt, men det afhænger meget af, om Lenovo kan levere en ordentlig kvalitet. Kan selskabet det, tror jeg også, at det kan opretholde det, som det har nu, siger Anders Elbak.

Han og andre analytikere vurderer, at konkurrenterne HP og Dell vil medvirke til at gøde denne usikkerhed for at kunne køre deres egne produkter i stilling, så de kan hente de store virksomhedsordrer.

Kvalitet bliver udfordringen
Den store udfordring for Lenovo, der får IBM's Stephen Ward ved roret, er at sikre kontinuiteten i IBM's løsninger med hensyn til kvalitet, produktbredde og udvikling.

- Jeg tror ikke, at der kommer til at ske noget radikalt fra den ene dag til den anden, og så længe pc'erne er brandet IBM, tror jeg ikke, atdet betyder så meget. Forhandlerne vil se tiden an for at vurdere, om kvaliteten bevares, siger Anders Elbak.

Produktionen af IBM's computere foregår allerede for en stor del i Fjernøsten, og derfor behøver en sammenlægning med Lenovo ikke at betyde det store for kvaliteten, vurderer IDC-analytikeren.

Spørgsmålet er, hvordan markedet vil opfatte de fremtidige pc'er fra Lenovo-IBM fusionen.

- Skærer de i kvaliteten, servicen eller sikkerheden, kan pc'erne hurtigt blive opfattet som bambus-pc'er, men det er også worst-case, siger Anders Elbak.

Hos IBM i Danmark er man endnu ikke klar til en vurdering af effekten af salget af pc-divisionen på den danske forretning.

På internationalt plan forventer IBMs informationschef Anders Lund Rendtorff, at Lenovo står bedre rustet i kampen om markedsandele, ikke mindst på det hastigt voksende kinesiske marked. Med IBM som foretrukken serviceleverandør ventes det at kaste flere forretninger af sig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere