Artikel top billede

Særlig dansk test tirsdag: Skal gøre hacking af computere og apps umulig

Tirsdag skal Danmarks Tekniske Universitet og Niels Bohr Institut gennemføre en helt særlig test, der skal vise, hvordan kvantekryptering kan finde reel anvendelse og gøre hacking af digital kommunikation umulig.

Forskere fra Danmarks Tekniske Universitet og Niels Bohr-instituttet skal tirsdag gennemføre en helt særlig test.

De skal nemlig afprøve en helt ny form for kryptering, der gør digital kommunikation umulig at hacke.

Det skriver Niels Bohr Institut (NBI) i en pressemeddelelse.

Den nye kryptering, der kaldes kvantekryptering, kan på sigt betyde, at det bliver umuligt at hacke computere, apps og kreditkort.

Digital kommunikation beskyttes i dag af kryptering, men problemet er, at denne kryptering kan brydes af en kvantecomputer.

Peter Lodahl, der er professor i kvanteoptik på Niels Bohr Institutet, forklarer, at en kvantecomputer kan løse opgaver, klassiske computere ikke kan, og at de ikke skal ses som computere på steroider.

Kvantecomputere skal snarere ses, som computere, der er fundamentalt anderledes og regner på en fundamentalt anden måde.

Og hvor kvantecomputere kan hacke almindelig kryptering af digital information, så kommer den nye teknologi – kvantekrypteringen – på banen.

Kvantekrypterings-teknologien, som forsøget med videoforbindelsen tirsdag handler om, er en helt ny og anderledes metode at sikre digital kommunikation fuldkomment.

"Det er ikke noget, vi antager, at der ikke kan brydes. Det er noget vi kan bevise ikke kan brydes," siger Peter Lodahl.

Tirsdagens test er det første skridt i retning af at vise, at teknologien kan finde reel anvendelse og skal testes på en videoforbindelse mellem DTU i Lyngby og NBI i København. En videoforbindelse der vel at mærke ikke kan hackes.

"Det er den ultimative måde at sikre digital information på og derved sende beskeder, der ikke kan hackes," siger Peter Lodahl.

"I første omgang vil det nok mest være til specialiseret anvendelse, fordi det stadig er en dyr teknologi. Så det vil være i tilfælde, hvor der er brug for ultimativ sikkerhed," lyder det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere