Artikel top billede

(Foto: EU Kommissionen / Xavier Lejeune)

EU's milliardplan om at kickstarte europæisk chip-produktion skrider frem

EU er undervejs med et storstilet projekt til 43 milliarder euro, der skal sikre kontinentet den nødvendige produktion af mikrochips. Nu er flere detaljer faldet på plads, og planen skrider frem.

Tilbage i februar vedtog EU-kommissionen den såkaldte 'Chips Act', der er et storstilet projekt til 43 milliarder euro, som skal sikre Europas chip-forsyning i fremtiden.

Nu er planen kommet et skridt tættere på at blive til virkelighed, skriver Bloomberg.

Onsdag blev planen blåstemplet af en række EU-ambassadører, hvortil en række detaljer blev vedtaget.

Blandt andet udvides definitionen nu af, hvornår en chip-fabrik er "den første af sin slags", og hvornår en sådan fabrik kvalificerer sig til at modtage statsstøtte.

Tidligere har en række EU-lande krævet, at der skulle forekomme EU-støtte til dem, der producerer chips målrettet bilindustrien, men det ser ikke ud til at blive tilældet alligevel.

Overordnet set skal planen sørge for bedre adgang til processorer, chips og andre halvleder-baserede komponenter, der er afgørende for alt fra infrastruktur til it-services og teknologisk udvikling.

Planen, der blev præsenteret med kommissær Margrethe Vestager i spidsen, har en værdi på 320 milliarder kroner.

EU har et ambitiøst mål om at producere 20 procent af verdens chips i år 2030.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere