Simcorp tjener stort på nye ordrer

Den danske softwarevirksomhed Simcorp har leveret alle tiders julegave til sine aktionærer med to nye storordrer. Det øgede salg slår direkte igennem på driftsoverskuddet, der stiger med op mod 40 procent. Aktiekursen er fløjet til vejrs.

Danske Simcorp, der udvikler software til finansielle virksomheder, har hentet to store ordrer i Tyskland og Holland, der løfter selskabets lønsomhed og dermed overskuddet i 2004.

- Vi har en relativ fast og stabil omkostningsbase, og når man så får flere licensindtægter, så er det klart, at det slår igennem på bundlinien. Det er der, vi har den store gearingseffekt, siger administrerende direktør Peter Ravn.

Selskabet har desuden været dygtigere end ventet til at få implementeret og solgt Simcorps software. Det har også medvirket til opjusteringen.

Simcorp er dermed blevet mere lønsom, og får større overskud af sit salg.

Nu ventes selskabets driftsoverskud at ligge i intervallet 18 til 20 procent af omsætningen mod det tidligere skøn på 15 procent.

Det betyder ifølge Computerworld Onlines beregninger, at salget ventes at nå intervallet 583 til 595 millioner kroner mod tidligere godt 566 millioner kroner, mens driftsoverskuddet nu ventes at ligge mellem 105 og 119 millioner kroner. Tidligere var skønnet på 85 millioner kroner.

Var usikker på ordrer

Altså en forbedring på mellem 25 og 40 procent i driftsoverskuddet på grund af de nu landede ordrer, som ikke lå i kortene, da selskabet offentliggjorde sit kvartalsregnskab i november.

- Det er nogle sager, vi har ventet, men som vi sagde efter tredje kvartal, var vi usikre på, om ordren ville indgå i salget i år eller gå ind i ordrebogen, forklarer Peter Ravn.

Men Simcorps medarbejdere har været i stand til at få ordrerne hurtigere omsat til indtægter, end selskabet tidligere regnede med.

- Dermed får de hurtigere effekt på regnskabet, ræsonnerer direktøren.

Han ønsker ikke at fortælle, om selskabet regner med at kunne holde den højere lønsomhed i 2005, men glædes over at selskabets målsætning om at nå en driftsmarginal på 20 procent inden 2006 nu ser ud til at være lykkedes.

- Vi informerer først om ordrebog og indtjening for 2005 i forbindelse med regnskabsaflæggelsen for 2004, siger Peter Ravn.

Tyske sparekasser køber dansk

Danske Simcorp skal leverere sit investment-management-system til tyske Sparkassen Informatik, som er datacentral for 235 tyske sparekasser. Sparkassen Informatik står via en ASP-løsning for de enkelte sparekassers tilknytning til systemet.

Desuden skal Simcorp levere sit kapitalforvaltningssystem til en hollandsk pensionskasse, der håndterer pensionsindbetalinger og investeringer for en hollandsk multinational virksomhed.

Meddelelsen om de forhøjede indtjeningsforventninger løftede umiddelbart aktiekursen i Simcorp med 11 procent, men aktien har siden dæmpet optimismen, og ligger ved 11-tiden godt syv procent højere end onsdag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere