McAfee bruger Google som hackerværktøj

Et nyt værktøj fra sikkerhedsfirmaet McAfee bruger søgemaskinen Google til at finde sikkerhedsbrister på websteder. Værktøjet kritiseres for at stille de svageste organisationer endnu dårligere, fordi de ikke har ressourcer til at se på sikkerheden.

Sikkerhedsfirmaet McAfee, der er bedst kendt for sin antivirussoftware, har frigivet et program, som bruger søgemaskinen Google til at finde huller i webapplikationer.

Programmet er udviklet som en hjælp til webadministratorer, men kan bruges af alle og enhver til at finde sikkerhedshuller på et websted.

Hackere har i forvejen udviklet metoder til at finde sikkerhedshuller på websteder ved hjælp af søgemaskiner.

Derfor har McAfee udviklet værktøjet Sitedigger, som webadministratoren kan bruge. Dermed kan webadministratoren finde ud af, hvad hackerne kan se om webstedet blot ved hjælp af søgemaskiner.

- Vi har udviklet værktøjet for at øge bevidstheden. Som offer for det her, så ville du aldrig vide, at der var nogen, der brugte disse oplysninger, forklarer direktør Chris Prosise fra McAfee til nyhedstjenesten Cnet.

McAfees Sitedigger kan imidlertid bruges af andre nysgerrige end blot administratoren.

Dermed kan værktøjet bruges til at finde grelle sikkerhedshuller, som eksempelvis adgang til ubeskyttede lister med adgangskoder.

McAfees værktøj møder kritik fra en af de sikkerhedseksperter, som har fundet frem til at vride sikkerhedsoplysninger ud af Google.

Johnny Long fra firmaet Computer Sciences har udviklet 800 fingeraftryk af almindelige websikkerhedshuller, som kan findes ved hjælp af Google. Sitedigger benytter blandt andet dem.

Han påpeger over for Cnet, at værktøjer som Sitedigger kan være en hjælp i de organisationer, der har ressourcer til at se på sikkerhed. De små er derimod ikke bevidste om sikkerheden.

- Det er de små, der taber, hver gang der kommer et nyt værktøj, siger Johnny Long til Cnet.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere