Distributør skyder millioner i Game Boy-spil

Spildistributøren K.E. Media er i gang med at investere op mod 20 millioner kroner i udvikling af børnespil til Nintendos håndholdte Game Boy Advance. Sytten nye spil er undervejs, og danske Media Mobsters og Interactive Vision er blandt udviklerne.

Distributøren K.E. Media med base i Brabrand ved Århus er i gang med at udnytte sin position som en af Nordens største spildistributører til også at blive et af Europas førende spilforlag inden for børnespil.

Platformen er Nintendos håndholdte Game Boy Advance, og de to første spil er allerede på gaden med stor succes, mens 17 andre spil skal sendes på gaden i år.

Koncernen har investeret alene fem millioner kroner i at købe licensrettigheder til kendte figurer som Garfield, og det samlede budget løber op imod 20 millioner kroner, når også udviklingsomkostningerne regnes med.

- Det er noget, vi har troet benhårdt på, og de titler, vi har lanceret, har været en god succes - også kommercielt. Vi har investeret ret tungt i licenser. Det er et marked, hvor man bestemt ikke får noget forærende, siger Henrik Mathiasen.

Familieejet koncern

Han er medejer af K.E. Mathiasen, som er en dansk familieejet virksomhed stiftet i 1963. Samtidig er han chef for divisionen K.E. Media, der er en af Nordens største distributører af spil til både Playstation, Xbox, pc og Game Boy Advance.

Distributionen af spil sendte sidste år en omsætning i størrelsesordenen 170 millioner kroner til Brabrand.

Nu har koncernen taget et henlagt anpartsselskab i brug, som er omdøbt The Game Factory og fremover skal vokse sig til at blive et stort spilforlag, der selv udvikler og udgiver børnespil.

De første to spil bygget på figurerne Morten Skildpadde og Garfield kom på gaden sidste år med stor succes, og 17 nye spil skal altså følge op på den succes i år.

Solgte 30.000 i Frankrig

Alene på hovedmarkedet Frankrig solgte skildpadden Morten - i andre lande kendt som Franklin the Turtle - 30.000 eksemplarer til en pris på mellem 300 og 400 kroner. Det giver en omsætning i butikkerne på op mod 12 millioner kroner.

- Frankrig var det største territorium, og der var det en top fem-titel hele året igennem. Det var så stor en succes, at vi har valgt at lave en opfølger både til Game Boy Advance og Playstation 2, siger Henrik Mathiasen.

Selve udviklingen af spillene har The Game Factory lagt ud af huset.

- Vi arbejder sammen med et par franske og engelske udviklere, men det er vigtigt for os også at beholde noget i Danmark. I betragtning af, at vi har 17 produktioner, så er det dog ikke muligt at holde det hele i Danmark, fortæller Henrik Mathiasen.

To danske udviklere

I Danmark har både Media Mobsters - kendt for pc-spillet Gangland - og det mere anonyme Interactive Vision i Silkeborg fået ordrer på at udvikle spil.

Nogle udviklere får et engangsbeløb for at udvikle spillet til The Game Factory, mens andre tager en del af risikoen og får et mindre kontantbeløb. Til gengæld er de sikret royalties afhængig af spillets salgssucces.

Netop succes med salg har været K.E. Medias væsentligste argument for at gå ind og agere spilforlag og selv stå for udviklingen af børnespil.

- Vi har selvfølgelig en erfaring igennem snart 15 år, hvor vi har set branchen både fra distributions- og detailsiden, og vi har fået en meget god fornemmelse for med det samme at kunne sige, om et produkt er salgbart, siger Henrik Mathiasen.

Kendte varemærker

Han peger samtidig på, at koncernen har kunnet udnytte sine forbindelser til rettighedshavere over hele verden, når der skulle indkøbes licensrettigheder til de figurer, der optræder i spillene.

Ambitionen er at blive blandt de fem største i Europa inden for børnespil, og det skal blandt andet et nyoprettet europæisk salgskontor i England hjælpe med.

The Game Factory har samtidig øjnene på Nintendos nye håndholdte spilkonsol, Nintendo DS, der afløser Game Boy Advance, men endnu ikke er kommet på markedet i Danmark.

K.E. Mathiasens satsning på The Game Factory og Game Boy-spil kommer samtidig med, at et andet dansk firma, Nordisk Film Interactive, vil etablere sig som spilforlag. Nordisk Film satser med kendte varemærker på samme koncept som K.E. Media, men platformen er i stedet mobiltelefoner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere