Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Accenture forhandler om løn-erstatning

Københavns Kommune har i de seneste uger forhandlet med Accenture om størrelsen af en mulig erstatning for de mange måneders løn-kaos, som Accentures løn-system har udløst for mange tusinder medarbejdere. En afgørelse er på trapperne.

Accenture er indstillet på at betale en erstatning til Københavns Kommune for det massive lønkaos, der har hersket i kommunen i det seneste halve år, hvor Accenture har stået for lønudbetalingerne via et lønsystem fra Oracle.

Selskabet har i de seneste uger forhandlet med kommunen om en erstatning for løn-rodet, der har betydet, at mange tusinder af kommunens 50.000 medarbejdere har fået enten for meget eller for lidt i løn, ligesom tillæg og andet ofte har været forkerte.

Drøfter konsekvenserne
- Vi har drøftelser med Københavns Kommune om de indkørings-vanskeligheder, der har været, hvor der har været en periode, hvor systemet ikke har levet op til kommunens forventninger. Vi drøfter, hvilke konsekvenser uregelmæssighederne skal have, siger Jakob H. Kragelund, administrerende direktør i Accenture.

Han forventer, at forhandlingerne er færdige inden for en overskuelig periode, hvor det vil ligge fast, hvor meget - eller hvor lidt - Accenture i givet fald skal betale i erstatning til Københavns Kommune.

- Er Accenture indstillet på at betale erstatning?

- Vi vil fortælle, hvad resultatet af drøftelserne er, når vi er færdige med dem. Andet kan jeg ikke sige nu, siger Jakob H. Kraglund.

Sammen med drøftelserne pågår det juridiske spil også på andre fronter - blandt andet når det handler om betydningen af de data, som Accentures forgænger, KMD, har leveret.

Kan slå med ekstra tyngde

Københavns Kommune fik ekstra tyngde til at slå i bordet overfor Accenture i går, hvor Arbejdsretten i København tildelte kommunen en svidende kindhest i sagen.

Kommunen blev nemlig dømt for at have brudt overenskomsten med Danmarks Lærerforbund og forbundet af offentligt ansatte (FOA), hvis medlemmer i stort omfang har været ramt af løn-bøvlet.

Senere på måneden vil Arbejdsretten afgøre, om Københavns Kommune skal betale en bod til de to forbund, der har kørt sagen. Dernæst skal kommunen finde ud af, om den vil forsøge at skubbe en eventuel bod videre over på Accenture, hvor direktør Jakob H. Kraglund beklager udviklingen.

- Vi er naturligvis kede af, at kommunen er blevet dømt i sagen - også selv om retssagen jo alene er et anliggende mellem kommunen og de faglige organisationer, siger han.

Raset i måneder
Kommunens medarbejdere har raset i mange måneder over de mangelfulde udbetalinger og flere har endda stillet sig op på Rådhuspladsen i København for at demonstrere mod systemet.

Jakob H. Kraglund oplyser, at lønsystemet er tæt på at køre, som det skal. I hvert fald var antallet af fejlkørsler holdt inden for den aftalte fejlmargen ved januar-lønnen. Hertil kommer dog et ret stort efterslæb, som Accenture nu arbejder på at få ordnet.

Selskabet regner med at være helt klar i forbindelse med årets indberetninger til skattevæsenet midt i marts. Det er samtidig den deadline, som Københavns Kommune har sat som endelig.

Accenture vandt i sensommeren 2003 den femårige kontrakt på omkring 50 millioner kroner om året foran norske Ergobluegarden og kommunens hidtidige leverandør, KMD.

Siden dengang har Accenture og kommunens medarbejdere arbejdet med at implementere og teste Accenture-lønsystemet, som er et web-baseret system, der bygger på Oracles E-business Suite.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere