Accenture skal betale 15 mio. for lønkaos

Accenture har indvilget i at betale 15 millioner kroner i erstatning til Københavns Kommune for det massive lønkaos, der har hersket, siden selskabet tiltrådte som ansvarlig for lønudbetaling til kommunens 50.000 medarbejdere. Til gengæld fyrer kommunen ikke Accenture.

It-selskabet skal betale 15 millioner kroner i erstatning for det omfattende løn-kaos, der har hersket i Københavns Kommune, efter selskabet tiltrådte som ansvarlig for lønudbetalingerne for mere end et halvt år siden, oplyser Københavns Radio.

Dermed ryger en væsentlig bid af Accentures fortjeneste på den fem-årige løn-ordre, som samlet er på omkring 50 millioner kroner.

Som tidligere skrevet på Computerworld Online har Accenture og Københavns Kommune i et stykke tid forhandlet om en mulig erstatning for det løn-kaos, der har hersket i kommunen i mere end et halvt år.

Det er disse forhandlinger, der ifølge Københavns Radio nu er afsluttet med en aftale om, at Accenture skal hoste op med 15 millioner kroner.

Accenture fortsætter

Til gengæld besluttede Borgerepræsentationen på et møde i aftes, at selskabet får lov til at fortsætte som kommunens leverandør af løn-udbetalinger, oplyser radiostationen.

Det massive lønrod i Københavns Kommune har betydet, at mange tusinder af kommunens 50.000 medarbejdere har fået enten for meget eller for lidt i løn, ligesom tillæg og andet ofte har været forkerte.

Københavns Kommune fik i sidste uge ekstra tyngde til at slå i bordet overfor Accenture, da Arbejdsretten i København dømte kommunen for overenskomstbrud i forbindelse med de mangelfulde lønudbetalinger til medlemmer af Danmarks Lærerforbund og forbundet af offentlige ansatte (FOA), der havde anlagt sagen på deres medlemmers vegne.

Bodstørrelse besluttes senere

Senere på måneden vil Arbejdsretten afgøre, om Københavns Kommune skal betale en bod til de to forbund.

Kommunens medarbejdere har raset i mange måneder over de mangelfulde udbetalinger og flere har endda stillet sig op på Rådhuspladsen i København for at demonstrere mod systemet.

Ifølge Accenture er lønsystemet nu tæt på at køre, som det skal, hvilket har været med til at overbevise kommunal-politikerne om, at det er en god ide at beholde Accenture. Smed kommunen selskabet på porten, ville der nemlig efter alt at dømme opstå ny kaos, når endnu en ny leverandør skulle køres ind.

Accenture regner med at være helt klar i forbindelse med årets indberetninger til skattevæsenet midt i marts. Det er samtidig den deadline, som Københavns Kommune har sat som endelig.

Accenture vandt i sensommeren 2003 den femårige kontrakt på omkring 50 millioner kroner om året foran norske Ergobluegarden og kommunens hidtidige leverandør, KMD.

Siden dengang har Accenture og kommunens medarbejdere arbejdet med at implementere og teste Accenture-lønsystemet, som er et web-baseret system, der bygger på Oracles E-business Suite.

Læs mere om Accenture-sagen i fredagens trykte udgave af Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere