Nyt millionunderskud til E-boks

For tredje år i rap indkasserer E-boks en svidende økonomisk kindhest med et underskud på 16 millioner kroner. Dermed har E-boks i de seneste tre år samlet kostet de tre ejere Post Danmark, KMD og PBS 47 millioner kroner. Brugertilgangen stiger imidlertid voldsomt, og måske nærmer enden på den økonomiske kvide sig.

For tredje år i træk fosser pengene ud af kassen på selskabet bag den elektroniske rudekuvert E-boks. Selskabet fik i sit tredje fulde regnskabsår et underskud på 16 millioner kroner ? tre millioner mere end året før.

Det fremgår af medejeren Post Danmarks årsregnskab for 2004.

Med årsresultatet betyder det, at E-boks ? der ejes ligeligt af Post Danmark, PBS og KMD - i de sidste tre år har tabt sammenlagt 47 millioner kroner.

Det til trods tror selskabet fortsat på, at det kan komme til at tjene penge.

Det skyldes ikke mindst den meget store fremgang, som E-boks i det seneste år har haft på brugersiden, mens antallet af tilmeldinger fra myndigheder og virksomheder er taget lidt af.

Skrottet banksystem gav boost
Ved udgangen af 2004 havde 480.000 danskere en e-boks ? en stigning på 210.000 personer i løbet af et år.

E-boks har blandt andet landet mange kunder på, at de 40 banker og sparekasser under Bankernes EDC Central (BEC) i slutningen af sidste år besluttede helt at skrotte sit eget dokumentsystem og alene satse på Eboks.

Det fik brugertallet til at stige med eksplosive 60.000 på en enkelt måned, hvor der normalt er en tilgang på 10.000.

Antallet af tilmeldte afsendere steg i samme periode til omkring 530 myndigheder og virksomheder, som øjner besparelser i ideen om at udsende regninger og andre meddelelser elektronisk.

Tager flere år
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra E-boks administrerende direktør, Henrik Andersen, inden redaktionens slutning. Han har dog tidligere peget på, at det tager flere år at bygge en infrastruktur op, som det kan lade sig gøre at tjene penge på.

E-boks blev lanceret i 2001 og ejes i dag af Post Danmark, PBS og KMD, som hver står bag en tredjedel af selskabet.

E-boks tjener penge på, at virksomhederne betaler et mindre beløb for hvert udsendt elektronisk brev. Det kræver, at mange brugere modtager mange breve.

Og mens antallet af brugere er begyndt at se fornuftigt ud, halter det langt mere med antallet af elektroniske breve, som de modtager. Det skal højere op, før E-boks med ni medarbejdere overhovedet kan begynde at gøre sig håb om et overskud.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere