Sony udskyder PSP i Europa

Samtidig med, at ærkerivalen Nintendo buldrer frem på salget af sin nye håndholdte Nintendo DS, står det grellere til hos Sony, der nu udsætter lanceringen af spilkonsollen PSP i flere måneder. Sony frygter, at der er for få apparater til at opfylde efterspørgelsen.

Mens Nintendo stormer frem med salget af sin nye prisbillige Nintendo DS-spilkonsol udsætter ærkerivalen Sony nu lanceringen af sin nye håndholdte spilkonsol PSP til 24. juni

Det var ellers meningen, at Sonys håndholdte konsol skulle have været på gaden senere på måneden, så den kunne udfordre den nye Nintendo-konsol.

Udsættelsen sker ifølge Sony ikke mindst på grund af produktionsmæssige problemer. Ifølge Sony skal udsættelsen bruges til at producere så mange konsoller, at antallet af enheder kan følge med efterspørgelsen.

Det betyder, at de spillere, der bare ikke kan vente, er nødt til at skaffe sig et apparat fra USA eller Japan. Sony sendte nemlig PSP-konsollen ud i de japanske butikker i midten af december, mens en million konsoller er på vej ud i de amerikanske forretninger.

Sonys PSP er lille håndholdt spilkonsol med understøttelse af trådløst netværk og en processor, der kun er smule svagere end den, der sidder i Sonys flagskib Playstation 2.

Nintendo har forrygende succes med sin Nintendo DS. Den blev sendt på gaden i Japan 10 dage før Sonys PSP, som på mange måder er blevet udviklet for at konkurrere med Nintendo DS.

Nintendo har med selskabets Gameboy fuldstændig dominans på markedet for de håndholdte spillekonsoler. Selskabet lancerede Nintendo DS i Storbritannien fredag og solgte i de første to dage mere end 87.000 eksemplarer.

Det er langt over de hidtidige rekordlanceringer, hvor eksempelvis Xbox solgte 52.000 i de første par dage, mens PS2 solgte 46.000.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere