Skæbnetime for Accenture i dag

Ved midnat falder klokken i slag for Accenture, der står på vippen til at blive fyret af Københavns Kommune på grund af problemer med selskabets lønsystem. Accenture har fået til i dag til at rette problemerne. Selskabet afleverer i morgen den endelige redegørelse til kommunen. "Systemet fungerer", fastholder Accenture.

Efter halvandet års forsøg på at få Københavns Kommunes lønsystemer til at makke ret, er det i dag, at skæbnetimen falder for it-selskabet Accenture.

Københavns Borgerrepræsentation har nemlig givet selskabet til i dag til at få styr på det lønsystem, som har voldt så meget besvær for flere tusinder af kommunens omkring 50.000 medarbejdere.

Ved midnat skal Accenture have færdiggjort sin endelige redegørelse, som skal overdrages til Københavns Kommune i morgen.

Vil imødegå kritik

I redegørelsen vil Accenture punkt for punkt imødegå de ting, som Københavns Kommune har spurgt om.

Dernæst er det bare at vente. Den endelige dom over selskabet falder nemlig først 10. maj, når kommunens økonomiudvalg skal tage stilling til sagen.

Computerworld erfarede dog allerede i sidste uge, at Accenture ikke har store chancer og reelt er fyret.

Stemningen i kommunen er nemlig i høj grad imod selskabet, der gennem længere tid har været genstand for massive protester og klager, ligesom kommunale medarbejdere har demonstreret på Rådhuspladsen i København mod selskabet.

Det er flere måneder siden, at Accenture erklærede, at fejlmængden i de omstridte lønudbetalinger var kommet ned på et acceptabelt niveau.

Den holdning fastholder selskabet, der derfor ikke har taget ekstraordinære tiltag i de seneste dage.

- Vi har arbejdet på højtryk på at løse problemerne siden sommer, og vi mener, at systemet har fungeret på et tilfredstillende niveau hele 2005. Derfor vil det være forkert at fyre Accenture. Det eneste fornuftige vil være at lade Accenture fortsætte som leverandør, siger Claus Wilkki, kommunikationschef i Accenture.

Ikke overholdt tidsfrister

Den holdning deler Københavns Borgerrepræsentation imidlertid ikke.

I en meddelelse i sidste uge skrev kommunens overborgmester Lars Engberg (S), at de tidsfrister, som er aftalt om stabilisering af driften og om afhjælpning af fejl, ikke er blevet overholdt.

- Og der er for stor uoverensstemmelse mellem de fejlprocenter, Accenture opgiver, og dem, kommunens egne lønbehandlere indberetter, hed det i meddelelsen.

Accenture vandt i sensommeren 2003 den femårige kontrakt på omkring 50 millioner kroner om året foran norske Ergobluegarden og kommunens hidtidige leverandør, KMD.

Siden dengang har Accenture og kommunens medarbejdere arbejdet med at implementere og teste Accenture-lønsystemet, som er et web-baseret system, der bygger på Oracles E-business Suite.

Bliver Accenture fyret, vil det efter alt at dømme være KMD, der skal overtage opgaven, mens kommunen udarbejder et nyt udbud. Det vil efter alt at dømme tage omkring et år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere