Artikel top billede

(Foto: Foto: Rasmus Ferdinand Petersen)

Apple og Ericsson begraver patent-stridsøkse: Indgår samarbejde

Den amerikanske tech-gigant Apple og svenske Ericsson har indgået et forlig og dermed bilagt mangeårig patent-strid. De to virksomheder annoncerer samtidig et tættere samarbejde.

Den nu bilagte strid begyndte i 2015 og handlede Apples brug af patenterede Ericsson-teknologier.

Forliget betyder, at alle uoverensstemmelser og retssager i alle lande mellem de to virksomheder bliver afsluttet.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Ericsson.

Dengang aftalte de to virksomheder, at hver gang Apple solgte en trådløs enhed, så skulle Ericsson have et beløb af salget.

Ericsson indvilgede samtidig i, at Apple benyttede den svenske virksomheds 5G-patenter til at producere enheder – heriblandt iPhone.

Men efter aftalens udløb, kunne de to parter ikke blive enige om en forlængelse, hvilket herefter førte til flere retssager.

Den seneste af disse retssager er fra tidligere i år, hvor Ericsson hævdede, at Apple fortsatte med at benytte Ericssons patenter, selvom kontrakten mellem de to virksomheder var udløbet.

Ny aftale og tættere samarbejde

Med stridsøksen begravet ser de to virksomheder nu fremad og annoncerer et tættere samarbejde med hinanden.

Det tættere samarbejde kommer blandt andet til at omfatte global patentlicensering, hvilket betyder, at Ericsson kommer til at understøtte Apple med krydslicenserede 5G-standarder og andre patentrettigheder.

De to virksomheder oplyser samtidig, at de også vil arbejde tættere sammen inden for områderne teknologi, interoperabilitet samt udvikling af standarder.