Artikel top billede

(Foto: unsplash)

Pas på med hjælpeværktøjer, når du programmerer - de begår fejl

En undersøgelse har fundet ud af, at AI-værktøjer til kodning og programmering fører til flere fejl og sårbarheder end den manuelle metode.

Det kan være fristende at hjælpe kodningen lidt på vej med et AI-værktøj som Github Copilot og Facebook InCoder, men vær påpasselig.

En ny undersøgelse fra Stanford University er kommet frem til, at programmører og udviklere, der bruger AI-værktøjer til kodning, ender med en mindre sikker kode end dem, der gør det på egen hånd.

Til gengæld tror udviklere, der bruger disse værktøjer ofte, at deres kode er mere sikker.

Det skriver The Register.

"Vi fandt ud af, at deltagere med adgang til en AI-assistent ofte producerede flere sikkerhedssårbarheder end dem uden adgang, med særligt signifikante resultater for strengkryptering og SQL-injektion," fremgår det i afhandlingen, som fortsætter:

"Overraskende nok fandt vi også ud af, at deltagere, der gav adgang til en AI-assistent, var mere tilbøjelige til at tro, at de skrev sikker kode, end dem uden adgang til AI-assistenten."

Undersøgelsen har dog kun kigget på 25 sårbarheder og tre programmeringssprog. Her er der tale om Python, C og Verilog.

"Selvom resultaterne er usikre med hensyn til, om AI-assistenten hjalp eller skadede deltagere, observerer vi, at deltagere i AI-assistent-gruppen var signifikant mere tilbøjelige til at introducere heltalsoverløbsfejl i deres løsninger," skriver Stanford ifølge mediet.

Konklusionen er, at AI-assistenter bør bruges med forsigtighed, da de kan vildlede nyere udviklere og skabe sikkerhedssårbarheder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere