Artikel top billede

(Foto: Jakob Schjoldager)

Kender du det næste unge cybersikkerhedstalent? Center for Cybersikkerhed søger unge til nyt cyberakademi

Nu søger Center for Cybersikkerhed igen talenter til et nyt cyberakademi.

For fjerde gang søger Center for Cybersikkerhed nye rekrutter, som er dét enheden i et opslag selv kalder "morgendagens it- og cybertalenter".

Det er specifikt unge til Center for Cybersikkerheds egen cyberuddannelse, der er bud efter.

"Uddannelsen begynder i august 2023, og gennem et tre måneders dedikeret forløb vil de udvalgte kandidater blive undervist i it- og cybersikkerheds mange facetter," lyder opslaget.

Efter uddannelsen skal eleverne ansættes i Center for Cybersikkerheds døgnbemandede situationscenter, der "blandt andet moniterer alarmer fra sensornetværket og varsler om aktuelle cybertrusler mod Danmark".

Det er ikke de store forudsætninger, man behøver, for at blive optaget på uddannelsen. Alt, man behøver, er interesse og passion for it- og cybersikkerhed.

Chef for Center for Cybersikkerhed, Thomas Flarup, formulerer det således:

"Du behøver ikke være den bedste til programmering eller vide alt om cybersikkerhed på forhånd, for formålet med Cyberakademiet er netop at klæde dig godt på til at arbejde med blandt andet cybersikkerhed i situationscenteret."

Det lyder videre fra CFCS-chefen:

"Derfor er det særligt dine personlige kompetencer, som er afgørende for, hvem vi er på udkig efter: Motivation til at lære, vilje til at yde en ekstra indsats og evne til at bevare roen også under pres. Hvis det lyder som noget for dig, vil vi meget gerne modtage din ansøgning”.

Ansøgerne skal have søgt senest 19. marts 2023.

Find hele uddannelsesopslaget her.