Artikel top billede

Nationalbanken ramt af cyberangreb for anden gang på få uger

Nationalbanken har for anden gang på få uger været ramt af et såkaldt overbelastningsangreb – også kendt som DDoS-angreb.

Nationalbanken er for anden gang på få uger blevet ramt af et overbelastningsangreb.

Det bekræfter Nationalbanken til Computerworld.

I en skriftlig kommentar til Computerworld oplyser Nationalbanken, at centralbanken i weekenden oplevede et overbelastningsangreb - også kendt som DDoS-angreb - rettet mod bankens hjemmeside.

Banken understreger, at det kun er hjemmesiden, som har været ramt af angrebet, og at bankens centrale systemer ikke har været påvirket af angrebet.

"Det betød, at hjemmesiden i perioder ikke var tilgængelig," lyder det fra Nationalbanken, der ikke vil oplyse yderligere om angrebet.

Andet angreb på få uger

Angrebet kommer blot få uger efter, flere danske banker oplevede lignende angreb mod deres hjemmesider, der gav kunder problemer med at tilgå hjemmesiderne i perioder.

Blandt bankerne, der 11. og 12. januar uger blev ramt af et DDoS-angreb, var Arbejdernes Landsbank, Danske Bank, Sydbank, Skjern Bank, Jyske Bank, Ringkjøbing Landbobank, Sparekassen Sjælland-Fyn, Djurslands Bank, Kreditbanken samt Bankdata, der er it-leverandør til en række banker og altså Nationalbanken.

Dengang tog den russiske hacker-gruppe NoName057(16) - der er tæt forbundet med en anden russisk gruppe Killnet - ansvaret for angrebene mod de danske banker.

Killnet har taget ansvar for flere store DDoS-angreb mod EU-institutioner i 2022 og 2023.

Der er på nuværende tidspunkt ingen, som har taget ansvar for angrebet mod Forsvarets hjemmesider.

Der er på nuværende tidspunkt ingen, som har taget ansvar for angrebet mod Nationalbanken.

Også Forsvarsministeriets hjemmesider oplevede søndag et lignende angreb.