Artikel top billede

(Foto: Matthieu Beaumont)

Google går i Amazons fodspor: Vil have eget jern i serverummet

Google vil også til at fremstille egne processorer til sine massive server-centraler.

Endnu en tech-gigant synes at styre væk fra de etablerede chip-producent Intel og AMD, for i stedet at satse på egenudviklede processorer.

Denne gang er det Google, der synes indstillet på at fremover at bruge sine egne skræddersyede processorer – her tiltænkt serverrummet.

Overgangen vil betyde et skifte til ARM-arkitekturen, som har vist sig at have fordele, når det gælder strømeffektivitet i særlig smartphones.

Ifølge it-mediet The Information, lever Googles kommende processor under kodenavnet ’Maple’ og er bygget omkring en eksisterende processor fra Marwell Technology. En anden generation under kodenavnet ’Cypress’ er også under udvikling, skriver mediet.

Begge vil blive fremstillet med en 5 nm proces, hvilket vil bringe dem nær fronten rent print-teknologisk.

Målsætningen bliver at have enheder, som performance-mæssigt er sammenlignelige med server-processorer fra Intel og AMD.

Ud over Google og Amazon, bruger andre tech-giganter som Microsoft og Apple nyligt egenudviklede processorer i stedet for alternativerne fra Intel og AMD.

Men hvor Apple har haft stor held med sin M-processorer i sine enheder, har Microsofts egne SQ-processor langt fra samme succes i virksomhedens Surface-produkter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere