OVERBLIKDramatisk dag i retten: 34-årig tilstår datatyveri mod Netcompany

Artikel top billede

(Foto: Gældsstyrelsen/PR)

Nyt inddrivelsesystem blev udsat for hård kritik: Nu hjælper det staten med at indkradse milliarder

Gældstyrelsen har i 2022 haft succes med at inddrive et rekord højt beløb fra danske borgere og virksomheder med gæld til det offentlige. 40 procent af det beløb blevet inddrevet via det nye omstridte inddrivelsessystem PSRM.

Indfasningen af Gældsstyrelsens nye og omstridte inddrivelsessystem PDRM, der skulle erstatte det skandaleramte og kuldsejlede EFI-syste, har langt fra været problemfrit.

Men nu kan Gældstyrelsen meddele, at den i 2022 har indkradset et rekordhøjt beløb på 12,6 milliarder kroner fra virksomheder og borgere med gæld til det offentlige,

Ud af det beløb er 40 procent, hvilket svarer til 5,2 milliarder kroner, blevet indkrævet ved hjælp at PSRM-systemet.

Det oplyser i Gældstyrelsen i en pressemeddelelse.

”Vi har fået skabt en inddrivelse med stærke værktøjer til at inddrive gælden. Sammen med vores nye system og vores mange kompetente medarbejdere går vi skridt for skridt i den rigtige retning mod at få inddrevet og nedbragt gælden til det offentlige,” siger styrelsesdirektør Anne-Sofie Jensen ifølge en pressemeddelelse.

Hård medfart fra Rigsrevisionen

PSRM-systemet, der er udviklet af Netcompany, blevet taget i drift for mere end to år siden, og så sent som i i august konkluderede Rigsrevisionen, at PSRM mere end to år efter det blev taget i brug stadigvæk er plaget af væsentligt problemer.

I den forbindelse blevet det eksempelvis påpeget, at ud af de i alt 571 fordringshavere, hvilket vil sige myndigheder som skal bruge systemet til at indkradse gæld, var der fortsat 64 som manglede blive tilsluttet systemet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

27. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

28. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

28. februar 2024 | Læs mere