Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: IT-Branchen advarer mod at skære i kandidatuddannelser / Tesla-aktien får hug efter skuffende plan / Team.blue investerer millioner i energibesparelser

IT-Branchen advarer mod at skære i kandidatuddannelser. Tesla-aktien får hug efter skuffende plan. Team.blue investerer millioner i energibesparelser. Netcompany skubbes ud af eliteindeks. Aeroplans udvider ejerkredsen.

Godmorgen og velkommen til ugens sidste morgen-briefing fra Computerworld.

Bag tasterne sidder Rasmus Ferdinand Ginman, der har sammensat det tidlige nyhedsoverblik for sidste gang i denne ombæring, inden stafetten gives videre næste uge.

I dag skal vi blandt andet se på Regeringens udspil til en ny uddannelsesreform, der møder kritik på især et punkt.

Rigtig god læselyst. Og god weekend, når du kommer så langt.

IT-Branchen advarer mod at skære i kandidatuddannelser

Regeringen vil forkorte halvdelen af landets kandidatuddannelser til et år og tre måneder.

Det fremgår af Regeringens udspil til en ny uddannelsesreform.

Forkortelserne er IT-Branchen imidlertidig ikke enige i.

"Vi er meget skeptiske overfor forslaget om at halvere kandidatuddannelser. Danske virksomheder konkurrerer på innovation, viden og om at være længst fremme i forhold til at kunne løse nogle af de store udfordringer, vi globalt står overfor. Derfor bør vi også gå efter stadig mere veluddannet arbejdskraft for at kunne klare os i den internationale konkurrence," siger Natasha Friis Saxberg, administrerende direktør i IT-Branchen, i en meddelelse.

Brancheorganisationen mener, at STEM-uddannelserne skal fredes, da timetallet generelt er højt for den type uddannelse. Derfor kan de ikke forkortes uden, at det går udover kvaliteten, lyder det.

Tesla-aktien får hug efter skuffende plan

Torsdag nat dansk tid præsenterede Elon Musk sin store 'Masterplan 3' for Tesla på selskabet investordag.

Her var et af håbene fra investorer blandt andet en mere prisvenlig Tesla-model, men det kom ikke på tale.

Derudover manglede planen konkrete initiativer, selvom der blev fremlagt en række ambitiøse mål, lød det fra kritikerne.

Da børsen åbnede efter fremlæggelsen faldt Tesla-aktien med hele otte procent. Aktien rettede sig efterfølgende og endte med et fald på omkring 6,4 procent.

Team.blue investerer millioner i energibesparelser

Team.blue, det tidligere Zitcom, har investeret et tocifret millionbeløb i energibesparelser.

Selskabet hoster mere end 250.000 kunders it-løsninger, og hovedsædet i Skanderborg på 4.000 kvadratmeter samt et kontor i København gør, at it-selskabets energiforbrug er enormt.

Derfor har selskabet med 190 ansatte investeret i ny teknologi, der skal sænke energiforbruget markant, lyder det i en pressemeddelelse.

"Vi ønsker at have så lille en påvirkning som muligt på miljøet, og derfor tog vi for en del år siden springet og skiftede til grøn strøm fra dansk vindkraft og nordisk vandkraft. Det er imidlertid ikke nok, hvis vi for alvor skal nedbringe vores samlede energiforbrug, og derfor fortsætter vi med at investere massivt i grønnere og mere miljøskånsomme løsninger," siger Ole P. Jensen, der er CTO for team.blue Denmark.

Team.blue har blandt andet skiftet hardware i datacentrene til nye og mere energieffektive modeller, lyder det.

Netcompany skubbes ud af eliteindeks

Netcompany skubbes meget snart ud af det europæiske eliteindeks Stoxx 600.

Selskabet ryger ud efter en periode, hvor aktiekursen er faldet med 43 procent over det sidste år, skriver Marketwire.

I stedet vil Sydbank overtage Netcompanys plan i indekset. Det vil ske om tre uger.

Stoxx 600 er et indeks baseret på 600 aktier, der er udvalgt i 17 lande og udgøres af store, mellem og små virksomheder i Europa.

Netcompany er det eneste it-selskab, der er en del af det danske eliteindeks C25.

Aeroplans udvider ejerkredsen

Aeroplans udvider ejerkredsen.

Selskabets ejer Ken Henriksen udvander sine egne ejerandele ved at bringe to nye spiller ombord.

Ind kommer Bo Vincents og Per Jensen, der skal hjælpe selskabet til at stå stærkere overfor eksisterende kunder og med at udvide til nye markeder, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Aeroplans står bag softwareproduktet Aeroplan, der henvender sig til luftfartsindustrien. Software benyttes af flere selskaber i Danmark, men har potentiale til at udvide til resten af verden, lyder det.

Løsningen gør, at luftfartselskaberne kan opfylde kravene fra luftfartsmyndigheder og EASA omkring rapportering og auditering.

Selskabet oplyser ikke, hvor store ejerandele de to nye medejere får, eller hvor meget der betales for anparterne.