Avis: Russiske politikere beskytter it-pirater

Russisk politi på sporet af kopi-pirater må ofte opgive at forfølge sagerne, fordi politikere i Putins regering holder hånden over forbryderne. Putin lovede at udslette musikpirater for to år siden, men i stedet er den ulovlige kopiering steget med 30 procent, mener amerikansk avis.

Piratkopiering breder sig som en steppebrand i Rusland på trods af præsident Vladimir Putins løfter om at slå hårdt ned på ulovlighederne. Det skriver Wall Street Journal.

Russisk politi troede, det havde fanget en af de store fisk, da en sælger af piratkopieret software sidste efterår gav dem navn og adresse på sin leverandør.

I får os aldrig dømt
Politiet slog til på adressen og fandt i kælderen bag en låst ståldør bunker af ulovligt kopierede spil.

Da politifolkene kørte sagerne væk, tog de sig ifølge Wall Street Journal ikke af, at husets ejer hævdede, at "vi bliver aldrig anklaget, fordi vi har venner på høje poster."

Selvom det hurtigt blev påvist, at spillene var ulovligt kopieret, er det ikke lykkedes at komme videre med sagen.

Den anklagede slog sig sammen med en imødekommende politiker med forstand på landets love, og i stedet for at få dømt piraten, er de implicerede politifolk nu selv under anklage for forskellige ulovligheder.

Kina er muligvis stadig verdens største producent af piratkopieret software, men ifølge Wall Street Journal er de kinesiske myndigheder begyndt at slå hårdt ned på ulovlighederne, mens forholdene i Rusland under Putins styre bliver stadig værre.

10 milliarder om året
En væsentlig årsag til det er, at de russiske pirater, der hvert år koster amerikanske virksomheder mere end 10 milliarder kroner, har fremdyrket meget tætte bånd til landets lovgivere.

Det er i dag ikke ualmindeligt at finde kopi-fabrikker på områder dedikeret militære formål, hvor politiet ikke kan få adgang.

? For to år siden lovede den russiske regering, at enhver form for piratkopiering af musik ville værer udslettet i dag. Tværtimod er kopieringen på de to år steget med 30 procent, siger John Kennedy, chef for IFPI, en London-baseret organisation, der repræsenterer 1.500 pladeselskaber på verdensplan, til Wall Street Journal.

Ifølge IFPI er Rusland nu verdens største eksportør af ulovligt kopieret musik og verdens næststørste marked for sådanne produkter efter Kina. Russiske piratkopier er dukket op i 27 lande verden over heriblandt USA.

Betinget eller slet ingen straf
Takket være de rigtige forbindelser til politikere og lovgivere bliver forbløffende få kopipirater retsforfulgt i Rusland, og de, der bliver dømt, slipper som regel med betingede straffe.

Op mod 70 procent af alle konfiskerede piratkopier ender ifølge Wall Street Journal efter en tid i politiets varetægt igen på det sorte marked, og så kan forestillingen begynde forfra.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Bredbåndspuljen lukker for ansøgninger til midnat: Her er alt du skal vide om bredbåndspuljen på 98,5 millioner kroner
Det er ved at være sidste chance, hvis du skal have del i statens 98,5 millioner kroner, der er øremærket til at sikre lynhurtigt bredbånd landets udkantsområder. Computerworld giver dig her den fulde guide til, hvordan du søger, og hvor stor bredbåndspuljens virkning har været indtil videre.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk brugeroplevelse, produktivitet og medarbejdertilfredshed
Brugervenlige og velfungerende IT-løsninger og -enheder er en af de vigtigste forudsætninger for medarbejdernes produktivitet – men også for at øge deres tilfredshed med arbejdspladsen. Det gælder uanset, om de arbejder fra kontoret eller fra hjemmet. Omvendt ses rigide, topstyrede processer og besværlige systemer som en af de største hindringer for at kunne yde sit optimale. Der er med kort sagt vægtige argumenter for at tage temperaturen på virksomhedens tilgang til brugervenlighed og undersøge, hvordan man kan gøre medarbejdernes hverdag lidt lettere. Det får du mere viden om i denne hvidbog, der også rummer en række konkrete og virkelighedsnære problemscenarier – samt konkrete bud på, hvordan man i hvert enkelt tilfælde kan afhjælpe dem.