Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: BBC til ansatte: Slet TikTok / Trump tilbage på Youtube / Kendt dansk it-erhvervsmand bliver partileder

BBC til ansatte: Slet TikTok. Trump tilbage på Facebook og Youtube. Kendt it-erhvervsmand bliver partileder.

Godmorgen venner!

Velkommen til mandagens - og dermed også ugens første - morgen-briefing fra Computerworld.

Datoen er 20. marts, og det er FN's internationale glædesdag.

Her til morgen er det Qëndrim Fazliu, der kan glæde de trofaste Computerworld-læsere med fire hurtige nyheder som sidevogn til morgenkaffen.

Vi skal forbi de britiske øer, Trumps Youtube-kanal og til et landsmøde i Middelfart, hvor en it-erhvervsmand nu skal være partileder.

BBC til ansatte: Slet TikTok

BBC - den britiske public service-kæmpe - opfordrer sine ansatte til at slette den kinesiskejede sociale medie-app TikTok fra mobiltelefonen.

Det skriver The Guardian.

"Hvis du ikke behøver TikTok i forbindelse med arbejdet, så bør TikTok slettes," lyder det i en besked til de ansatte i BBC.

Den britiske public service-kæmpe begrunder beslutningen med, at regeringer i flere lande har udtrykt bekymring for, at appen, der ejes af den kinesiske virksomhed ByteDance, udgør en sikkerhedsrisiko for app-brugernes private data.

Opfordringen er ikke den første på de britiske øer. Den britiske regering har i forvejen forbudt ansatte i regeringen at have TikTok installeret på deres arbejdstelefoner.

Også den danske pendant til BBC - Danmarks Radio - har siden 9. marts frarådet de ansatte i DR om at have appen installeret på arbejdstelefonerne.

Trump tilbage på Youtube

Youtube har besluttet at tillade den forhenværende amerikanske præsident Donald Trump igen at lægge videoer op på videoplatformen.

Beskeden kommer kort tid efter, at Donald Trump for første gang i flere år lagde en video op på Facebook, efter han fik adgang til sin profiler på både Facebook og Instagram igen i januar.

Det skriver CNBC.

"Jeg er tilbage," skriver Donald Trump i indlægget med versaler, hvortil der også er vedhæftet en video fra præsidentsejren i 2016.

Donald Trump blev lukket ude af sine profiler på flere sociale medier efter stormen på Capitol Hill i Washington DC i januar 2021, hvor Trump-tilhængere angreb Kongressen.

På Youtube betød det, at Trump ikke kunne lægge videoer op, mens de 2,6 millioner følgere på Youtube ikke kunne kommentere på tidligere videoer fra ekspræsidenten.

Beslutningen kommer tidsnok til, at Trump igen kan benytte de sociale medier til at føre valgkamp op til præsidentvalget i 2024, hvor den 76-årige tidligere præsident allerede har meldt sit kandidatur for republikanerne.

I november sidste år fik Donald Trump også adgang til sin Twitter-profil, men han meddelte dengang, at han ikke ville bruge profilen og i stedet holde sig på sit eget sociale medie Truth Social.

Kendt it-erhvervsmand bliver partileder

Det bliver it-erhvervsmanden Jeppe Hedaa, der skal stå i spidsen for Kristendemokraterne fremover.

Det står fast, efter 7N-ejeren lørdag blev valgt ved Kristendemokraternes landsmøde i Middelfart.

Det skriver DR.

Jeppe Hedaa, der var eneste kandidat, fik 71 stemmer, en blank og en ugyldig stemme. Altså noget nær en jordskredssejr.

Jeppe Hedaa har tidligere været folketingskandidat for Kristendemokraterne, men han er mest kendt for at være administrerende direktør og bestyrelsesformand for it-konsulenthuset 7N med kontorer i otte lande, som i 2021 omsatte for over én milliard kroner.

I 2021 valgte Jeppe Hedaa at gå som CEO for 7N efter 23 år ved roret.

I stedet indtog han posten som bestyrelsesformand for 7N.

Den nye direktør fandt 7N internt. Det blev den tidligere næstkommanderende, polske Sebastian Podlesny, der overtog styringen af selskabet, der dengang netop havde passeret en omsætning på en milliard kroner.

Jeppe Hedaa ejer i dag omkring 50 procent af 7N. De resterende procenter ejes af en række medabrejdere og andre mindretalsaktionærer.

It-konsulenthuset emagine får ny GCCO

Det bliver Martin Hartley, der fremover skal være Group Chief Commercial Officer (GCCO) i forretnings- og it-konsulenthuset emagine.

Det oplyser virksomheden i en meddelelse.

Martin Hartley har været en del af emagine siden 2019 og indtræder nu i direktionen for koncernen som helhed efter senest at have været landechef i Storbritannien.

Den nyudnævnte GCCO kommer med en baggrund fra it-konsulentsektoren i Storbritannien, hvor han har særlig god erfaring inden for financial services-segmentet. Martin Hartley skal som ny GCCO fortsætte med at drive og udvikle emagines vækstorienterede strategi internationalt, lyder det.

Konsulenthuset emagine blev stiftet som ProData Consult i 1994 og er en af Europas førende leverandører af high-end forretnings- og it- konsulentydelser.

emagine tæller i alt 25 kontorer med mere end 450 medarbejdere i 10 lande og råder over mere end 4.500 konsulenter på kontrakt.