Artikel top billede

(Foto: U.S. AIR FORCE ACADEMY)

Elon Musk og Apple-stifter tigger om en AI-pause

Tesla-chefen Elon Musk, Apple-stifteren Steve Wozniak og en række andre topfolk i branchen ønsker, at tech-giganterne stopper AI-eksperimenterne.

En række absolutte topfolk i tech-branchen heriblandt Elon Musk og Steve Wozniak ønsker en AI-pause med henblik på, at det er farligt for samfundet.

”Vi opfordrer alle AI-laboratorier til øjeblikkeligt at holde pause i mindst 6 måneder i træningen af ​​AI-systemer, der er stærkere end GPT-4,” skriver de i et åbnet brev og fortsætter:

”AI-systemer med menneskelig konkurrencedygtig intelligens kan udgøre store risici for samfundet og menneskeheden, som vist af omfattende forskning.”

Tech-folkene henviser til, at AI-ræset er blevet et kapløb, som er ude af kontrol, hvor der produceres digitale hjerner ingen helt kan forstå.

”Vi må spørge os selv: Skal vi lade maskiner oversvømme vores informationskanaler med propaganda og usandhed? Skal vi automatisere alle job, også de opfyldende? Skal vi udvikle ikke-menneskelige sind, der i sidste ende kan overstige, overliste, forælde og erstatte os? Skal vi risikere at miste kontrollen over vores civilisation? Sådanne beslutninger må ikke delegeres til ikke-valgte tech-ledere,” fremgår det af brevet.

De ønsker, at AI-udviklerne i højere grad arbejder med politiske beslutningstagere.

Listen af underskrivere på brevet er lang og kan findes her. Den inkluderer blandt andre:

  • Yoshua Bengio , grundlægger og videnskabelig direktør hos Mila, vinder af Turing-prisen og professor ved University of Montreal

  • Stuart Russell, Berkeley, professor i datalogi, direktør for Center for Intelligente Systemer og medforfatter til standardlærebogen "Artificial Intelligence: a Modern Approach"

  • Elon Musk, CEO for SpaceX, Tesla & Twitter

  • Steve Wozniak, medstifter, Apple

  • Yuval Noah Harari, forfatter og professor, hebraiske universitet i Jerusalem.

  • Andrew Yang, Forward Party, medformand, præsidentkandidat 2020, NYT bestsellerforfatter, præsidentens ambassadør for globalt entreprenørskab

  • Connor Leahy, CEO, Conjecture

  • Jaan Tallinn, medstifter af Skype, Center for Studiet af Eksistentiel Risk, Future of Life Institute

  • Evan Sharp, medstifter, Pinterest

  • Chris Larsen, medstifter, Ripple

  • Emad Mostaque, CEO, Stability AI

  • Valerie Pisano, præsident og administrerende direktør, MILA

  • John J Hopfield, Princeton University, professor emeritus, opfinder af associative neurale netværk

  • Rachel Bronson, præsident for Bulletin of the Atomic Scientists




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere