Artikel top billede

Google Pay i stor brøler: Tilfældige brugere fik overført tusindvis af kroner ved en fejl

En lang række brugere af Google Pay har ved en fejl modtaget både små og store pengebeløb fra Google, som brugere nu kan få lov at beholde.

Som regel er bugs noget, som man helst vil undgå i sin software.

Men en fejl i Googles betalingstjeneste Google Pay førte for nylig til en fejl af den slags, som de færreste vil have noget mod at blive ramt af.

Således skriver blandt andet tech-mediet Ars Technica, at flere Google Pay-brugere ud af det blå fik overført beløb fra Google til deres Pay-konto.

Beløbene varierede fra nogle mindre beløb til helt op til 1.000 dollar, hvilket svarer til cirka 6800 danske kroner.

Kan beholde pengene

Det er dog godt nyt til brugere, som har modtaget pengene.

I en mail oplyser Google til brugerne, der har været ramt, at man såvidt det har været muligt har forsøgt at tilbageføre pengene, men i de tilfælde, hvor det ikke har været muligt kan brugerne beholde hele beløbet.

Ars Technica vurderer, at det betyder, at folk som har ladet pengene blive stående på deres Google Pay-konto har fået overførslen annulleret, men at folk der har været hurtige til enten at bruge pengene eller overføre dem til en anden konto nu kan beholde beløbet.

Ifølge Ars Technica er der formodentligt tale om beløb, der skulle have været overført til Google-udviklere, som er i færd med at teste løsningen.