Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

EU-Kommissionen med slag mod Broadcoms køb af VMware: Kan føre til "højere priser, lavere kvalitet og mindre innovation"

Europa-Kommissionen mener, at Broadcoms opkøb af VMware vil begrænse konkurrencen på markedet, og kommissionen har derfor indgivet en klage.

Europa-Kommissionen har indgivet en klagepunktsmeddelese vedrørende Broadcoms overtagelse af VMware, da kommissionen mener, at opkøbet vil ”begrænse konkurrencen på markedet for visse hardwarekomponenter, der fungerer sammen med VMwares virtualiseringssoftware.”

Sådan fremgår det af meddelelsen.

Kommissionen uddyber, at Broadcom, der tilbyder netværkskort (NIC'er), Fibre Channel Host-Bus Adaptere (FC HBA'er) og lageradaptere, og at handlen vil begrænse konkurrencen på disse produkter ved at udelukke konkurrenters hardware ved at forsinke eller forringe deres adgang til VMwares servervirtualiseringssoftware.

"Derudover var Kommissionen bekymret for, at Broadcom kunne hindre andre udbyderes udvikling af SmartNIC'er og begynde at samle VMwares virtualiseringssoftware med sin egen software og ikke længere tilbyde VMwares virtualiseringssoftware som et selvstændigt produkt," skriver kommissionen.

Meddelelsen kommer efter en ifølge kommissionen ”omfattende undersøgelse” af handelens påvirkning af markedet, som er baseret på analyse af interne dokumenter leveret af parterne og indsamling af synspunkter fra serverbrugere og producenter samt fra leverandører af virtualiseringssoftware.

"Hvis Broadcoms konkurrenter hæmmes i deres evne til at konkurrere på disse markeder, kan det igen føre til højere priser, lavere kvalitet og mindre innovation for erhvervskunder og i sidste ende forbrugere," skriver kommissionen.

En klagepunktsmeddelelse er et formelt trin i en undersøgelse, hvor Kommissionen skriftligt informerer de berørte virksomheder om de indsigelser, der er rejst mod dem. Afsendelsen af ​​en klagepunktsmeddelelse foregriber ikke resultatet af undersøgelsen.

Broadcom har nu mulighed for at besvare Kommissionens klagepunktsmeddelelse, konsultere Kommissionens sagsakter og anmode om en mundtlig høring.

Transaktionen blev anmeldt til Kommissionen den 15. november 2022. Kommissionen indledte en tilbundsgående undersøgelse den 20. december 2022 og har nu indtil den 21. juni 2023 til at træffe en endelig beslutning.