Artikel top billede

Endnu en chip-producent bliver til: Nu vil britisk chip-specialist fremstille egne chips

Den britiske chip-designer Arm vil til at fremstille sine egne chips.

Endnu et tech-gigant vil til at fremstille sine egne chips. Denne gang er det den britiske chip-designer og specialist Arm, som ifølge The Financial Times, vil til at fremstille chips under eget navn.

Selskabet vil ifølge mediet oprette en ny ’solutions engineering’ afdeling, som vil alliere sig med en chip-producent om at fremstille chips tiltænkt mobile enheder, bærbare og andet elektronik.

Udviklingen af selskabets kommende første processor har været undervejs i over et halvt år og vil blive ’mere avanceret’ end nogensinde, lyder det ifølge Financial Times fra industrikilder.

Prototypen forbliver dog noget, som den britiske chip-producent vil holde for sig selv. Der er ingen verserende planer om hverken at sælge eller give licens til produktet, skriver mediet.

Arm er en af klodens førende leverandører af chip-designs, som chip-producenter anvender i særligt mobile enheder og andet elektronik. Arm-designs nyder i dag vid udbredelse i blandt andet smartphones.

I den seneste årrække er flere tech-giganter sprunget ud som chip-producenter, heriblandt Apple, Google, Amazon og Microsoft, hvor flere benytter sig af Arm-inspirerede designs.