Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Alexandre Lallemand/Unsplash)

SAP og Siemens: EU's planer om tvungen datadeling vil give Kina konkurrencemæssige fordele

Tvungen datadeling vil ifølge de to tyske teknologigiganter give Kina konkurrencefordele og ødelægge europæiske virksomheders IoT-forretningsmodeller.

EU's planer om tvungen datadeling risikerer at gå ud over europæiske virksomheder, advarer de tyske giganter SAP og Siemens.

De to tyske teknologi-giganter kritiserer EU's forslag til den kommende lovgivning om brugen af data fra forskellige smarte forbrugerprodukter, som skal blive en del af EU's nye datalovgivning, den såkaldte Data Act, som blev fremlagt af EU-Kommissionen i det forgangne år.

Også amerikanske teknologigiganter har tidligere kritiseret forslaget.

Det rapporterer Financial Times.

I Bruxelles forestiller man sig, at lovgivningen skal fungere som et værn mod, at amerikanske virksomheder kan indsamle al viden og data om brugerne af deres produkter.

Derfor skal den nye lov tvinge virksomhederne til at dele al - lovligt - indsamlet viden og data med myndigheder, andre virksomheder og brugerne, lyder det.

SAP og Siemens tordner dog mod den idé, fordi en sådan lov vil tvinge europæiske virksomheder til at opgive handelshemmeligheder og derfor også give Kina en konkurrencemæssig fordel.

Derfor har cheferne for de to teknologi-giganter sammen med tre topchefer skrevet et brev til EU-Kommissionens formand, tyske Ursula von der Leyen, for at få lavet om i den foreslåede lovgivning.

Brevet er også blevet sendt til det svenske EU-formandskab, EU's danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager samt EU's kommissær for det indre marked Thierry Breton.

I brevet giver topcheferne udtryk for, at den nye lov om tvungen datadeling kommer til at ødelægge rygraden i fremtidige, datadrevne, europæiske forretningsmodeller.

"Internet of Things er et område, hvor europæiske virksomheder er førende," lyder det i brevet.

"Virksomheder har brugt år på at investere i [forskning og udvikling], udvikling af datadrevne produkter og tjenester," lyder det videre.

Sverige, der har EU-formandskabet, forventer at kunne fremlægge det endelige udkast til loven 27. juni i år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere