Artikel top billede

(Foto: Alexandre Lallemand/Unsplash)

SAP og Siemens: EU's planer om tvungen datadeling vil give Kina konkurrencemæssige fordele

Tvungen datadeling vil ifølge de to tyske teknologigiganter give Kina konkurrencefordele og ødelægge europæiske virksomheders IoT-forretningsmodeller.

EU's planer om tvungen datadeling risikerer at gå ud over europæiske virksomheder, advarer de tyske giganter SAP og Siemens.

De to tyske teknologi-giganter kritiserer EU's forslag til den kommende lovgivning om brugen af data fra forskellige smarte forbrugerprodukter, som skal blive en del af EU's nye datalovgivning, den såkaldte Data Act, som blev fremlagt af EU-Kommissionen i det forgangne år.

Også amerikanske teknologigiganter har tidligere kritiseret forslaget.

Det rapporterer Financial Times.

I Bruxelles forestiller man sig, at lovgivningen skal fungere som et værn mod, at amerikanske virksomheder kan indsamle al viden og data om brugerne af deres produkter.

Derfor skal den nye lov tvinge virksomhederne til at dele al - lovligt - indsamlet viden og data med myndigheder, andre virksomheder og brugerne, lyder det.

SAP og Siemens tordner dog mod den idé, fordi en sådan lov vil tvinge europæiske virksomheder til at opgive handelshemmeligheder og derfor også give Kina en konkurrencemæssig fordel.

Derfor har cheferne for de to teknologi-giganter sammen med tre topchefer skrevet et brev til EU-Kommissionens formand, tyske Ursula von der Leyen, for at få lavet om i den foreslåede lovgivning.

Brevet er også blevet sendt til det svenske EU-formandskab, EU's danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager samt EU's kommissær for det indre marked Thierry Breton.

I brevet giver topcheferne udtryk for, at den nye lov om tvungen datadeling kommer til at ødelægge rygraden i fremtidige, datadrevne, europæiske forretningsmodeller.

"Internet of Things er et område, hvor europæiske virksomheder er førende," lyder det i brevet.

"Virksomheder har brugt år på at investere i [forskning og udvikling], udvikling af datadrevne produkter og tjenester," lyder det videre.

Sverige, der har EU-formandskabet, forventer at kunne fremlægge det endelige udkast til loven 27. juni i år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere